Connect with us

Njemačka

Ukinuto obvezno cijepljenje djece protiv koronavirusa

Objavljeno

on

Skandal s brzim testovima za koronu

Cijepljenje djece protiv koronavirusa više nije obvezno za djecu. Danas je STIKO priopćio i pravila za cijepljenje protiv Covida 19.

Prema odluci koju je objavio Institut Robert Koch (RKI), cijepljenje protiv korone više se ne preporučuje zdravoj djeci i adolescentima mlađima od 18 godina. STIKO je to još u travnju pravdao rijetkošću teških slučajeva. Zdravstvene vlasti i profesionalna društva, među ostalima, mogli su komentirati preporuku u proteklih nekoliko tjedana.

Nakon mjeseci u kojem su njemačke zdravstvene organizacije i državna vlast indirektno prisiljavali građane na cijepljenje, sada se ne preporučuje docjepljivanje za odrasle osobe do 59 godine života. No, potrebno je izvršiti cijepljenje za stjecanje imuniteta.

STIKO pak preporučuje daljnja docjepljivanja u minimalnom razmaku od dvanaest mjeseci od zadnjeg cijepljenja. Ova preporuka odnosi se na osobe koje imaju povećan rizik od težeg tijeka bolesti ili povećan rizik od infekcije.Ovo se odnosi na osobe starije od 60 godina, osobe u dobi od šest mjeseci i više s relevantnim osnovnim bolestima, štićenike ustanova za njegu te medicinsko i njegovateljsko osoblje.

Oglasi

.Do sada je povjerenstvo izradilo zasebne preporuke za cijepljenje protiv Covida 19 tijekom pandemije, koje su više puta prilagođavane. Trenutačni korak može se promatrati kao neka vrsta prijelaza iz pandemije u normalni način rada.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook