Naslovnica München URED ZA ZDRAVSTVO: Više od 400 medicinskih sestara Klinike München bilo zaraženo...

URED ZA ZDRAVSTVO: Više od 400 medicinskih sestara Klinike München bilo zaraženo koronom

Medicinsko osoblje posebno izloženo virusu

Kirurg nakon operacije se odmara
foto: gpointstudio

Korona kriza predstavlja posebne izazove za liječnike i posebno medicinsko osoblje. Kakvi su brojevi od početka pandemije.


Korona kriza posebno je teška za mnoge profesionalne skupine. Liječnici se, između ostalih, suočavaju s posebnim izazovima. Zahtjev grupe gradskih vijeća Die Linke i Die Teil odnosi se na njihovu situaciju u pandemiji.
Članovi gradskog vijeća Marie Burneleit, Stefan Jagel, Thomas Lechner i Brigitte Wolf željeli su, između ostalog, znati koliko je liječnika na klinici u Münchenu imalo koronu i broj prekovremenih sati tijekom pandemije.

111 liječnika i 402 medicinske sestre bili su zaraženi koronom

Kako je grad objavioo, ukupno je 111 liječnika zaraženo koronom u razdoblju od 1. ožujka 2020. do 21. svibnja 2021. godine. 42 u bolnici Bogenhausen, 28 bolnici Harlaching i 15 bolnici Neuperlach. Zaražena su 22 liječnika iz bolnice Schwabing i četiri iz bolnice Thalkirchener Straße.

Među medicinskim sestrama, ukupno su 402 osobe bile zaražene koronom u razdoblju od 1. ožujka 2020. do 21. svibnja 2021. godine. 140 u bolnici Bogenhausen, 117 bolnici Harlaching i 60 bolnici Neuperlach. 77 medicinskoga osoblja iz bolnice Schwabing i osam medicinskih sestara iz bolnice Thalkirchener Strasse zarazilo se korona virusom.

“Općenito, vrijedi sljedeće: Usko povezan koncept sigurnosti na München Klinik i za zaposlenike i za pacijente pokazao je da je krivulja incidencije unutar Münchenskih klinika tijekom pandemije bila ispod prosjeka”, u priopćenju navodi Odjel za zdravstvo.

Koliko su odraradili prekovremenih sati liječnici i medicinske sestre

Liječnici su većinu prekovremenih sati radili u svibnju, kolovozu i listopadu 2020. Prema podacima grada, u svibnju je to bilo 2.596, u kolovozu 6.808, a u listopadu 3.026.

Većina medicinskog osoblja radila je prekovremeno u travnju, svibnju, kolovozu te listopadu i prosincu. Prema podacima grada, to je bilo 5.429 u travnju, 9.374 u svibnju, 8.770 u kolovozu, 5.575 u listopadu i 10.372 u prosincu.

IZVORAZ
Prethodni članakCIJENE NAJMA U MÜNCHENU: Je li dosegnut vrhunac?
Sljedeći članakBOG I VJERA U MODERNOM DRUŠTVU: Mato Topić razbija predrasude o mladim praktičnim vjernicima
Život je neobično putovanje, a ja sam skitnica s još neobičnijim odredištem.