Connect with us

Svijet

VAX LIVE: Koncert najvećih zvijezda za ujedinjenje svijeta

Objavljeno

on

Princ Harry i Meghan Markle pridružit će se američkom predsjedniku Joeu Bidenu na koncertu u Los Angelesu čija je svrha globalno osvješćivanje važnosti cijepljenja i dostupnosti cjepiva, a video porukom podrške uključit će se i hrvatski premijer Andrej Plenković. Koncert će biti održan na stadionu u LA-u, a publiku će činiti zdravstveni djelatnici zaslužni za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Princ Harry i supruga Meghan Markle su “predsjedatelji kampanje” za taj dobrotvorni koncert nazvan Vax Live kojim se želi potaknuti cijepljenje protiv covida-19 u svijetu, a na kojem će sudjelovati i bračni par Biden, objavili su u utorak organizatori.

“Vax Live, koncert za ujedinjenje svijeta, bit će ranije snimljen na stadionu u Los Angelesu 2. svibnja, a u publici će biti njegovatelji i drugo osoblje na prvoj crti borbe protiv koronavirusa, svi cijepljeni.

Oglas

Nastupi svjetski poznatih glazbenika

Koncert, na kojem će nastupiti Jennifer Lopez, J Balvin, Eddie Vedder, Foo Fighters i HER, bit će emitiran 8. svibnja na raznim tv-kanalima u svijetu i na YouTubeu.

Osim obraćanja predsjednika Joea Bidena i supruge Jill, planirane su poruke hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i kanadskog premijera Justina Trudeau, naglašava organizator, nevladina udruga Global Citizen.

Tom inicijativom se namjeravaju prikupiti sredstva za financiranje kupovine cjepiva i zatražiti od vlada G7 da podijele prekomjerne doze drugima. Global Citizen namjerava potaknuti farmaceutske tvrtke da ponude cjepiva po umjerenijim cijenama. Koncert je opisan kao poziv svjetskim čelnicima da osiguraju da cjepiva budu dostupna svima.

“Tijekom prošle godine svijet je proživio bol, gubitak i borili smo se zajedno. Sada se moramo podići i zajedno se zaliječiti”, naglasili su Harry i Meghan u priopćenju.

Oglas

“Nikoga ne možemo izostaviti. Svi ćemo od toga imati koristi, svi ćemo biti sigurniji kada će svuda u svijetu svi imati pristup cjepivu. Moramo težiti pravednoj raspodjeli cjepiva i tako vratiti vjeru u čovječanstvo”, dodao je prinčevski par.

Prošle godine je Global Citizen zajedno sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) organizirao virtualni koncert na kojem su nastupili Rolling Stonesi i Taylor Swift, kojim su zahvalili zdravstvenim djelatnicima koji se bore protiv covida-19 i kako bi skupili sredstva.

Oglas
Continue Reading
Oglas

Oglas

Najave

Oglas

Blog

Oglas

Facebook