Naslovnica Izdvojeno VEĆE MIROVINE, VEĆI MINIMALAC: Što se od sutra mijenja u Njemačkoj?

VEĆE MIROVINE, VEĆI MINIMALAC: Što se od sutra mijenja u Njemačkoj?

Novosti od 1. srpnja 2021.

foto: vlad_star

Od 1. srpnja nadalje, minimalna plaća će se povećavati, određeni plastični predmeti za jednokratnu upotrebu više se neće proizvoditi, a obveza kućnog ureda prestaje da vrijedi. Evo što trebate znati.

 1. Povećanje mirovina na istoku
  Mirovina se obično povećava ljeti. Ove se godine to neće dogoditi u zapadnoj Njemačkoj zbog korona krize. Umirovljenici na istoku od 1. srpnja dobit će minimalno povećanje svojih mirovina od 0,72 posto, budući da prilagođavanje razini na zapadu neće biti obustavljeno. Do 2024. godine vrijednost mirovine na istoku Njemačke treba uskladiti s onom na zapadu dok ne bude ista.
 2. Prve izmjene Zakona o ambalaži
  Prve izmjene Zakona o ambalaži stupit će na snagu 3. srpnja. Prema Europskom potrošačkom centru, ovo bi se trebalo odnositi na deset plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu. Ovi zabranjeni predmeti čine 70 posto morskog otpada.
  Od srpnja proizvođači ne smiju proizvoditi posude za hranu i piće od stiropora. Uz to, više se ne izrađuju pribor za jelo, kozmetički pamučni štapići, ​​štapići za miješanje, tanjuri, zdjelice i slamke za piće od plastike. Ako trgovci i restorani imaju preostale zalihe, možete ih i dalje trošiti kako ne bi završili u košu za smeće.
 3. Minimalna plaća porast će u srpnju 2021. godine
  Minimalna plaća u Njemačkoj porast će od 1. srpnja za 10 centi s 9,50 na 9,60 eura. Minimalna plaća treba se postupno povećavati u roku od dvije godine. Očekuje se da će minimalna plaća porasti na 10,45 eura do kraja 2022. godine.
 4. Kraj obveze rada od kuće
  Od 1. srpnja mijenjaju se propisi o operativnoj zaštiti od infekcije. Razlozi za to su trenutno vrlo niske vrijednosti incidence i jako izravnana stopa zaraze u Njemačkoj. To znači da će obveza rada od kuće također isteći krajem lipnja.Ipak, možete nastaviti raditi u kućnom uredu ako poslodavac dozvoli svojim zaposlenicima. Međutim, od srpnja to je samo dobrovoljno i više nije zakonski regulirano. Ipak, i dalje mora postojati ponuda za testiranje i moraju se poštivati ​​pravila.
 5. Zakonsko internetsko kockanje od srpnja 2021
  Internetski poker i rulet na Internetu dopušteni su od početka srpnja prema jedinstvenim nacionalnim pravilima. Tada će na snagu stupiti novi Državni ugovor o kockanju: Cilj mu je omogućiti jedinstvenu razinu zaštite igrača i mladih u cijeloj Njemačkoj. Na primjer, u budućnosti će za igranje na mreži biti obvezan račun za igre. Zbog toga se igrači moraju identificirati i autentificirati. Dakle, maloljetnike treba isključiti. Uz to, igračima je općenito dopušteno položiti na igraći račun do 1000 eura mjesečno i koristiti taj iznos. Istodobno, varijante internetskog pokera i igre na virtualnim automatima od privatnih pružatelja usluga legaliziraju se u vrlo ograničenoj mjeri, kako kaže kancelarija Berlinskog senata. Cilj je suzbiti crno tržište.
 6. Potvrda o digitalnom cijepljenju protiv korone
  Potvrda o cijepljenju protiv korone na razini cijele EU bit će uvedena 1. srpnja. Njemačka i neke druge zemlje izdaju potvrdu o cijepljenju od sredine lipnja. Prema saveznom ministru zdravstva Jensu Spahnu (CDU), svi koji su u potpunosti cijepljeni u Njemačkoj trebali bi moći dobiti digitalni certifikat do kraja lipnja. Potvrda o digitalnom cijepljenju trebala bi ponovno omogućiti prekogranično putovanje Europskom unijom bez ograničenja putovanja.
 7. Novi postupak dostave u DHL-u
  Također postoje promjene u postupku isporuke DHL-a. Od srpnja prijevoznici paketa više ne moraju zvoniti kada isporučuju pošiljku! Ova nova uredba ne utječe na sve DHL-ove kupce, već samo na one koji su prethodno odabrali određeno mjesto skladištenja. Dugo je bilo moguće odrediti mjesto skladištenja kako bi se spriječilo da se paket odnese u paketni centar kad primatelja nema. Često su takva mjesta vaša vlastita garaža, terasa ili hodnik. Svatko tko je ovu opciju odabrao u prošlosti ili je želi navesti u budućnosti, dostavljači više neće zvoniti.
 8. Spotify ima nove uvjete korištenja
  Spotify je najavio nove uvjete korištenja za 1. srpnja. Dvije su posebno zanimljive točke za korisnike. S jedne strane, usluga streaming glazbe daje si pravo povećati cijene. Ali za to postoji samo jedan razlog, na primjer ako se povećaju troškovi za sadržaj ili IT. Veća dobit ne bi trebala biti razlog.Osim toga, Spotify u novim uvjetima korištenja pojašnjava da dijeljenje računa nije dopušteno. Izmjenama možete prigovoriti do 30. lipnja 2020., a tada će se i dalje primjenjivati ​​stari uvjeti korištenja.
IZVORAZ
Prethodni članakLED OŠTETIO AUTO?: što pokriva osiguranje
Sljedeći članakRAZVOD U NJEMAČKOJ: Vodič kroz proces okončanja braka
Život je neobično putovanje, a ja sam skitnica s još neobičnijim odredištem.