Connect with us

Aktualno

VELIKODUŠNA NJEMAČKA: Svim zaposlenima tisuću eura pomoći

Objavljeno

on

Na telekonferenciji njemačke Vlade donešena je još jedna u nizu mjera pomoći građanima pogođenim pandemijskom krizom, a riječ je o jednokratnom bonusu u iznosu od tisuću eura po zaposleniku u svim sektorima, objavljeno je nakon sastanka užeg kabineta kancelarke Merkel.

Neovisno o visini primanja, osim onih koja premašuju 3.800 eura brutto, svi zaposleni u javnim i privatnim sektorima dobit će pomoć Vlade u jednokratnom iznosu od tisuću eura brutto kao bonus dodatak na plaće za mjesec ožujak.

Građani koji ostvaruju dodatnu pomoć za stanovanje ili doplatke za djecu i sl., dobit će bonus od 600 eura brutto, dok će oni koji se nalaze na kurzarbeitu i ne ostvaruju nikakvu drugu financijsku pomoć dobiti bonus u punom iznosu kao i oni koji rade puno radno vrijeme.

Oglas

Ova se mjera pak ne odnosi na one koji pored glavnog posla imaju i nebenjob, što znači da oni u ovom slučaju neće moći ostvariti ovo jednokratno pravo.

Poslodavci bi zaposlenike trebali ovih dana obavijestiti o ovoj isplati na plaćama za ožujak, a ukoliko ne stignu, dodatak će im, kako je navedeno, biti uplaćen do kraja mjeseca.

Vlada nije pojasnila hoće li ovu mogućnost moći ostvariti i nezaposleni, stoga ostaje za vidjeti hoće li biti kakvih dodatnih objašnjenja po ovom pitanju. Naravno, ako ste nasjeli na ovu prvoaprilsku šalu.

Oglas
Oglas

Oglas

Najave

Oglas

Blog

Oglas

Facebook