Connect with us

Sportske Nidžarije

Vjeruju li Nijemci svojoj reprezentaciji?

Objavljeno

on

Njemacki navijaci

Pred početak Svjetskog prvenstva sve je više negodovanja i brojni su pozivi na bojkot utakmica iz mnogih zemalja svijeta. Jedna od njih je Njemačka iz koje dolazi možda i najsnažniji otpor brojnijeg dijela javnosti.

Nekoliko zadnjih kola Bundeslige konstantno smo gledali transparente na tribinama kontra ovom turniru koji se održava u spornoj državi Katar. Uz navijače negoduju i igrači kojima je dodatni teret i sam datum turnira jer se kompletan raspored sezone morao pretumbati i zbiti da bi se sada mogao održati Mundijal. Na koncu, bojkotu su se odazvali i mnogi lokali diljem Njemačke koji neće praviti posebne “fan zone” niti organizirati praćenje Svjetskog prvenstva.

Općenito lošoj atmosferi doprinosi i to da javnost, zbog mnogih razočarenja posljednjih godina, nema povjerenje u reprezentaciju Njemačke i da ne doživljavaju nikakav ushit i očekivanja od “Elfa” kao što je to bilo, recimo, pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Otada je, zapravo, i počeo krah Njemačke blamažom kada su ispali već u grupnoj fazi. Zatim, na sljedećem velikom turniru, Euru u Engleskoj, ispali su u osmini finala od domaćina Engleske uz dosta neuvjerljivu igru.

Reprezentaciju je potom preuzeo Hansi Flick pa su kvalifikacije za Katar odrađene manje-više dobro, i uz pokoju stvarno uvjerljivu utakmicu. No, sve je to pomalo pokvarila grupna faza Lige nacija gdje je Njemačka ispala u grupnoj fazi.
Danas, uoči početka još jedne velike smotre, Nijemci nemaju puno povjerenja u svoju reprezentaciju i sa velikim oprezom i sumnjom, a uz općenito slabu navijačku atmosferu, dočekuju ovaj turnir.
Postavlja se pitanje koliko zaista može daleko ova Flickova reprezentacija Njemačke u Kataru?

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook