Connect with us

Viral

Zatvorenik koji je ‘umro’ i vraćen u život tvrdio je da mu je doživotna kazna tehnički istekla

Objavljeno

on

Jedan je zatvorenik jednom pokušao tvrditi da mu je doživotna kazna u zatvoru tehnički istekla nakon što mu je srce stalo.

Benjaminu Schreiberu je sredinom 1990-ih naređeno da ostatak dana provede u zatvoru u Iowi. Osuđen je za ubojstvo prvog stupnja jer je nasmrt udario čovjeka drškom pijuka.

Tijekom suđenja, sud je čuo kako se Schreiber urotio sa žrtvinom djevojkom da ga ubije i ostavi tijelo ispred prikolice.

Godine 2015. Schreiberu su se pojavili bubrežni kamenci i počeo je patiti od septičkog trovanja, navodi CNN. Izgubio je svijest i prebačen je iz državnog zatvora u Iowi u obližnju bolnicu. U medicinskoj ustanovi Schreibera su reanimirali pet puta jer mu je srce nakratko stalo.

Guardian izvještava da su liječnici upotrijebili epinefrin i adrenalin kako bi oživjeli čovjeka. Nakon što se stabilizirao, liječili su mu sepsu i vraćen je u zatvor.

Oglasi

Nakon tog incidenta, osuđeni ubojica pokušao je na sudu argumentirati da mu se dopusti da napusti zatvor nakon uspješno odslužene ‘doživotne kazne’.

I ne samo to, Schreiber kaže da je oživljen protiv svoje volje jer je godinama ranije potpisao naredbu ‘Ne oživljavati’, prema tzv. The Des Moines Register.

Schreiberov brat je doveden i rekao je medicinskom osoblju ‘ako ima bolove, možete mu dati nešto za ublažavanje bolova, ali u protivnom ga pustite da prođe’. Međutim, sudovi su drugačije mislili o onome što se dogodilo u bolnici. Niži sud rekao je da je ubojičin argument ‘neuvjerljiv i bez osnova’.

Iako je to moglo biti dovoljno da se vratite u svoju zatvorsku ćeliju, Schreiber je odlučio učiniti korak dalje i obratiti se Žalbenom sudu u Iowi.

Svađa ih nije impresionirala.

Tročlano vijeće odvagalo je slučaj, a sutkinja Amanda Potterfield napisala je u svojoj odluci: “Ne vjerujemo da je zakonodavac namjeravao ovu odredbu, koja definira kazne za najtežu klasu kaznenih djela prema zakonu Iowe i nameće svoju ‘najoštriju kaznu’ … osloboditi optuženike za kaznena djela kad god medicinski postupci tijekom njihovog zatvora dovedu do njihovog oživljavanja od strane medicinskih stručnjaka.”

Oglasi

Sudac Potterfield dodao je: “Schreiber je ili još uvijek živ, u kojem slučaju mora ostati u zatvoru, ili je zapravo mrtav, u kojem slučaju je ova žalba bespredmetna.”

Prema CNN-u, žalbeni sud pozvao se na zakon države Iowa koji kaže da svatko tko je kriv za kazneno djelo klase A ‘mora provesti ostatak svog prirodnog života u zatvoru, bez obzira na to koliko dugo je to vremensko razdoblje završilo ili bilo koji događaj koji se dogodio prije optuženikov život prestaje’.

Schreiber je umro prošli mjesec ‘prirodnom smrću’ u medicinskom centru Unity Point u Fort Dodgeu.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook