Connect with us

Svijet

Zelenskyj odbio povući vojnike iz Bahmuta

Objavljeno

on

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij upozorio je da će Rusija imati “otvoreni put” kroz istok zemlje ako Bahmut padne u njihove ruke, u intervju za CNN u kojem je branio svoju odluku da ne povuče svoje vojnike iz opkoljenoga grada.

“Ako zauzmu Bahmut, ruske snage imat će otvoren put prema ključnim gradovima na istoku Ukrajine”, rekao je Zelenskij.Za Ukrajinu to je “taktički važno”, rekao je i ustvrdio daje vojno vodstvo jedinstveno u odluci da se u gradu zadrže postrojbe i produlji obrana grada koji je nakon višemjesečnih ruskih napada na rubu pada u ruke ruske vojske.

“Shvaćamo da će nakon Bahmuta moći ići dalje. Mogu ići na Kramatorsk, ili Slovjansk. Nakon Bahmuta imat će otvoren put prema ostalim gradovima u Ukrajini, u Donjecku. Zato naši dečki tamo ostaju”, rekao je Zelenskij Za CNN.

Također je rekao da ono što Rusija želi s Bahmutom je postići barem jednu pobjedu, makar ga sravnila sa zemljom i poubijala sve civile.To bi, po njegovim riječima, pomoglo u mobilizaciji ruskog društva kako bi se stvorila ta predodžba o moćnoj vojsci.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook