Connect with us

Film & TV

ŽENA VREMENSKOG PUTNIKA: Hit serija koja je nadmašila knjigu i film

Objavljeno

on

Žena vremenskog putnika
Žena vremenskog putnika (foto: HBO)

Oni koji su pročitali istoimenu knjigu ili pogledali film iz 2009. od HBO-ove serije vjerojatno će očekivati nešto više u vidu same priče i intriga romanse i putovanja kroz vrijeme, i biti će u pravu, serija, iako ne u tolikoj mjeri, ipak donosi nešto širu sliku ove zanimljive priče. Ovu novu hit seriju smo pogledali na preporuku, a u nastavku pročitajte hoćemo li ju i vama preporučiti.

Bez obzira jeste li ljubitelj drame, romantičnih komedija, trilera ili pak SF tematike, “Žena vremenskog putnika“ (Time Traveler’s Wife) sadrži pomalo od svega, a najviše misterije. Misterije u vidu intrigantno isprepletenih radnji u kojima pratite prebacivanja iz jednog u drugi vremenski interval, a često se i više njih ispreplete pa morate dobro povezati konce radnje da biste bili u tijeku.

Adaptacija Stevena Moffata istoimena romana “Žena vremenskog putnika” čarobna je priča o ljubavi Clare (Rose Leslie) i Henryja (Theo James) i o braku koji muči problem putovanja kroz vrijeme. Unatoč svemu, mlada Clare Abshire upoznaje i poslije se zaljubljuje u zgodnog vremenskog putnika Henryja DeTamblea. No radnju ne otkrivamo odmah, potrebno je pomno pratiti tijek događanja da bismo shvatili srž priče.

Serija nudi puno više od filma

U istoimenom filmu iz 2009. godine sve ovo događa se nekako fluidnije i rekli bismo mirnije, pa je lakše pratiti, ali smo zato nakon filma dobili onaj gorki okus na kraju “zar nisu mogli još“, jer taman kada se uživite u poantu filma, on završi.

Kod serije je nešto drugačije i zanimljivo je kako autoru i scenaristu ostavlja mogućnost snimanja u nedogled jer doista se radnja može prikazati iz više različitih kutova. A serija upravo to i donosi. Prvo vidimo pojedine situacije, a onda kroz nastavak serijala otkrijemo kako je došlo do istih, i pitamo se na kraju svake epizode “bi li se ovo ovako dogodilo da se Henry nije toliko puta vratio u prošlost i nesvjesno utjecao na radnju?“. A iz prošlosti ide u budućnost i to sve do te mjere da on zapravo ne može manipulirati time, niti zna kada će se to dogoditi, niti u koje vrijeme i na koje mjesto će otići.

Oglasi

Onaj SF dio je smekšan vizualnom erotikom, recimo to tako. Glavni glumac se svaki puta pri putovanju kroz vrijeme na određenom mjestu pojavljuje gol, a to će posebno oduševiti ženski dio publike, jer, koliko smo uspjeli vidjeti u komentarima serije, Theo James pravi je mamac autora serije za privlačenje mlađe populacije ženskog dijela publike.

Razvoj mašte kod gledatelja je neizostavan

Iako je ovdje riječ o mini seriji kakve HBO najviše voli producirati, ostaje nejasno hoće li nakon prve uslijediti i još koja sezona, a mišljenja smo kako će to ovisiti o popularnosti prikazivanja i zahtjevima TV publike.

Autori serijala naglašavaju kako je knjiga inspiracija, fanovi prepoznaju sve detalje i govore kako su vjerno prikazani, dok oni koji nisu čitali knjigu smatraju da je radnja sama po sebi zanimljiva i ostavlja mogućnost razvoja u različitim smjerovima. Kako će to ispasti na kraju preostaje tek za vidjeti.

Nama jedino ostaje nejasno bi li se Clare uopće zaljubila u Henryja da se on nije vratio u prošlost i rekao joj još kao djevojčici da je ona njegova buduća supruga?

Svakako, bili ljubitelji ovakve tematike ili ne preporučujemo pogledati seriju. Produkcija je odlična, lako se gleda, i ono najvažnije, ostavlja dojam, kakav god on bio. Nakon svake odgledane epizode u sebi se zapitate a što da ja mogu putovati kroz vrijeme, što bih učinio i kako bih se postavio? Interesantno, zar ne?  

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook