Početna Minhen Ženski taxi – uskoro u Minhenu

Ženski taxi – uskoro u Minhenu

260
0
TAXI in Ljubljana, Slovenia

Već u ožujku 2020. u Münchenu će se uspostaviti takozvani “noćni taksiji za žene – poseban sustav vaučera za povećanje mobilnosti i sugurnosti žena u gradu. Evo kako to radi.

Na to imaju pravo sve žene starije od 16 godina. Žene se ne osjećaju sigurno uvijek noću na putu kući – bilo da hodaju ili koriste javni prijevoz. No, taksi je nekima preskup i zato radije ostaju kod kuće. Uvođenje noćnih taksija za žene od ožujka 2020. trebalo bi sada poboljsati situaciju u Münchenu.

Noćni taksiji žena su sustav kupona/vaučera i svaka žena starija od 16 i više godina može pokupiti tri vaučera od 5 eura u Bürgerbürou, Sozialbürgerhäusern, Gleichstellungsstelle i Stadtinformation bez najave. Uzgred, to se odnosi i na žene koje žive vani, i na turiste. Ne postoji ograničenje, žene mogu doći bilo kada da preuzmu tri bona.

Jedan vaučer tada se može iskoristiti po vožnji taksijem, točnije za putovanje do adrese stanovanja, a ne do sljedećeg kluba/caffea. Vaučeri vrijede između 22 i 6 sati.

“Ne želimo da ženama bude ograničena njihova osobna sloboda kretanja i drago nam je da je odbor županijske uprave odlučio što prije implementirati noćni taksi za žene”, rekao je Kreisverwaltungsreferent Dr. Thomas Böhle.

Izvor: www.muenchen.de

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime