Connect with us

Glazba

ZLATNI GALEB: Trijumf Luke Nižetića na Splitskom festivalu

Objavljeno

on

Luka Nižetić, Branimir i Mario Mihaljević nagrađeni na Splitskom festivalu
Branimir, Luka i Mario sa Zlatnim galebima nakon pobjede na Splitskom festivalu

Nedavno smo u programu Radio Putokaza imali priliku premijerno čuti novi singl Luke Nižetića s kojim se pripremao na ovogodišnji Splitski festival, a od Luke smo čuli kako mu je velika želja da publika prihvati ovu pjesmu što se upravo i dogodilo. Publika ne samo da ju je prihvatila, već i nagradila kao najbolju.

Zlatni galeb otišao je tako u ruke Luke Nižetića, kao i autora pjesme Branimira i Marija Mihaljevića, a za njih je ovo, kako kažu, bio veliki uspjeh jer pjesma bi lako mogla postati svojevrsna nova himna rođenih Splićana.

“Još sam lud od sriće. Pobjeda u Splitu, mislin da nema dalje. Zasluge idu mojim autorima Mariju Mihaljeviću koji je napisao toliko dojmljiv, duhovit i genijalan tekst i Branimiru Mihaljeviću koji je potpisnik glazbe. Ovo je mala pjesma o velikom gradu. Split je grad u kojem su se meni sve najlipše stvari u životu dogodile. Kad sanjam nešto, sanjam Mertojak, to je moj prvi kvart. Ni New York, ni Zagreb, ni Zaprešić, ni Dicmo, nego Mertojak. To valjda sve govori. Najviše me veseli što je publika pismu prihvatila, sad je njihova i neka ju prenosi dalje”, poručio je Luka nakon pobjede.

‘Malom pismom o velikom gradu’, zaraznog ritma i stihova, osvojio je publiku i Zlatnog galeba, a uz Luku Nižetića slavio je i njegov autorski tim. Glazba, aranžman i produkcija nose potpis Branimira Mihaljevića, a tekst Marija Mihaljevića.

“Nekome tko je rođen u Osijeku, više od pola života u Zagrebu, a sada u Rijeci, teško se odlučiti napisati pjesmu o Splitu, ali moja dugogodišnja druženja s Tomom Bebićem, Miljenkom Smojom, Oliverom Dragojevićem, Momčilom Popadićem i mnogim pravim Splićanima, omogućeno mi je da shvatim duh Splita, njihovu duhovitost koja često graniči s okrutnošću i to sam sve poželio ukomponirati u pjesmu. Sretan sam jer je to prepoznato”, izjavio je autor stihova Mario Mihaljević.

Oglasi

Nakon pobjede na Splitskom festivalu, Luka Nižetić nastavlja svoju ljetnu #ludilobrale turneju, u sklopu koje ga čekaju brojni nastupi, a kao što je već i najavio – u listopadu izlazi i njegov novi album ‘Ludilo brale’ koji će svoju koncertnu promociju imati u Tvornici kulture, 28.10. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.hr, a Putokaz je medijski pokrovitelj koncerta.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook