Connect with us

Film & TV

ZLATNI GLOBUS 2023: Zvijezde se vratile na srebreni tepih

Objavljeno

on

Zlatni Globus

Redatelj filma “Avatar” James Cameron, glumica Jamie Lee Curtis i druge slavne osobe zakoračile su u utorak na srebrni tepih prve dodjele Zlatnih globusa otkako je zbog kontroverzi 2021. svečanost ostala bez TV prijenosa.

Obilna kiša smanjila se baš kada su zvijezde počele pristizati na dodjelu na Beverly Hillsu gdje će se blistavi biografski film o Elvisu i znanstveno-fantastični blockbuster “Avatar: The Way of Water” boriti za najveću nagradu najboljeg dramskog filma.

Slavne osobe i televizijska kuća NBC odustali su od dodjele Zlatnih globusa 2022. zbog etičkih propusta Udruge stranih novinara Hollywooda (HFPA), grupe koja dodjeljuje nagrade.

Veće, raznolikije članstvo i druge promjene HFPA-e uvjerile su mnoge od najvećih filmskih i TV zvijezda da podrže ovogodišnju ceremoniju, koja daje publicitet pobjednicima i nominiranima i često povećava njihove šanse za najprestižniju holivudsku nagradu – Oscara.

Srebreni tepih

Organizatori su za 80. obljetnicu Globusa odabrali srebrni tepih umjesto tradicionalnog crvenog.

Oglasi

Očekivana su velika imena među kojima su Brad Pitt, Margot Robbie, Viola Davis i zvijezda “Elvisa” Austin Butler, favorit za trofej za najboljeg glumca.

“Mislim da ćemo vidjeti pobjedu ‘Elvisa’ i pobjedu Austina Butlera”, rekao je Chris Beachum, glavni urednik web stranice za dodjelu nagrada Gold Derby. 
Glasači Zlatnih globusa “više puta su dokazali da vole spektakle i mjuzikle.”

“Elvis” je u utrci za najbolju dramu protiv “The Way of Water”, dugo očekivanog nastavka “Avatara” koji žari kino blagajnama; filma o odrastanju Stevena Spielberga “The Fabelmans” i “Tar”, s Cate Blanchett u glavnoj ulozi dirigentice orkestra.

“Top Gun: Maverick” također je u kombinaciji, iako su izgledi tog vojnog akcijskog filma vjerojatno smanjeni jer je zvijezda Tom Cruise vratio svoje statue Globusa u znak protesta 2021., rekao je Beachum.

Rasne kontraverze

Cruise je reagirao na istragu Los Angeles Timesa koja je otkrila da HFPA nema crnačke novinare u svojim redovima i optužila članove da traže usluge od slavnih osoba i filmskih studija. Ne očekuje se da će doći na dodjelu u utorak.

Oglasi

“The Banshees of Inisherin”, mračna komična priča smještena na irski otok s više nominacija od bilo kojeg drugog filma, smatra se vodećim kandidatom za najbolju komediju ili glazbeni film.

Komičar Jerrod Carmichael bit će domaćin trosatne ceremonije, dok će Eddie Murphy dobiti priznanje za životno djelo. Redatelj Quentin Tarantino i Jamie Lee Curtis navedeni su među voditeljima.

Ništa bez Zelenskog

Glumac Sean Penn također će predstaviti video poruku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

U TV kategorijama, “Abbott Elementary” je skupio najviše nominacija i smatra se vodećim za najbolju komediju.

Otprilike 200 novinara i drugih iz međunarodne filmske industrije glasovalo je na ovogodišnjim Globusima. Među tim biračima, gotovo 52 posto su rasno i etnički različiti, uključujući 10 posto koji su crnci, prema HFPA-i.

Oglasi
Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook