Connect with us

Putovanja

ZLOČESTA DJECA: Otkrivena formula “divljanja” u automobilu

Objavljeno

on

djeca u automobilu
Djeci vožnja brzo dosadi (foto: envato/darbyelizabeth)

Statističar je izračunao “preciznu formulu” za predviđanje za koliko djeca ‘pošize’ u automobilu tijekom duge vožnje.

Po dr. Jamesu Hindu, sa Sveučilišta Trent u Nottinghamu, formula koja glasi T = 70 + 0.5E + 15F – 10S ključ je koji roditelji mogu primijeniti kako bi izračunali vjerojatnost izljeva dječjeg bijesa na stražnjem sjedalu automobila.

Istraživanje, koje se temelji na odgovorima 2000 roditelja, pokazalo je da vrijeme (T) koje će tipičnom djetetu trebati da ‘podivlja’ za duge vožnje autom iznosi 70 minuta.

Izgledi za to smanjuju se svakom minutom tijekom koje se dijete zabavlja (E), dok će hrana (F) omogućiti roditeljima da odgode divljanje za 15 minuta.

Vožnja više djece (S) u automobilu, međutim, skraćuje vrijeme za početak ispada za 10 minuta.

Oglasi

Za pitanje “Kad ćemo stići?” prosječnom će djetetu trebati 32 minute nakon početka vožnje. I tako još barem četiri puta tijekom putovanja.

Djeca najviše divljaju zbog dosade, dužine putovanja i gladi

Istraživanje je pokazalo da je dosada glavni uzrok dječjeg nemira, po iskustvu 68 posto roditelja, a slijede predugo putovanje (62 posto) i glad (57 posto).

Dr. Hind, koji radi na Fakultetu za znanost i tehnologiju, rekao je: “Ako imate samo jedno dijete i uspijevate ga zabaviti i povremeno podmititi hranom, mogli biste dobiti dva sata vožnje bez divljanja”.

“Nažalost, dvoje djece bez zabave i grickalica može izazvati kaos već za 40 minuta”.

“Grickalice su važne, ali postoji granica do koje mjere mogu pomoći, pa ih dozirajte na maksimalno dva puta u sat vremena”.

Oglasi

“Zabava je ključna, ali čak i to ne uspijeva kod jako dugih putovanja”.

“Stanke u vožnji kako bi ‘resetirali vrijeme’ važne su da bi se spriječilo divljanje, ali i da vas vožnja ne umori”, zaključio je Hind.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook