Connect with us

Uncategorized

ZOO VRT HELLABRUNN: Otvorenje unatoč “hitnoj kočnici”

Objavljeno

-

Zoološki vrt Hellabrunn smije se otvoriti iako se u Münchenu i dalje primjenjuje “hitna kočnica”, u ovom slučaju to omogućuje iznimka u cijeloj Bavarskoj.

Otvoreno i zatvoreno, naprijed-natrag nikad nema kraja. Zoološki vrt Hellabrunn smije se ponovno otvoriti. Na pitanje AZ-a, glasnogovornica zoološkog vrta najavila je da je ponovno otvaranje planirano za 1. svibnja.

Incidencija u Münchenu već neko vrijeme prelazi 100, zbog čega se korona “hitna kočnica” primjenjuje i u glavnom gradu države. Ovim je zapravo zabranjeno otvaranje kulturnih i zabavnih objekata, među koje se ubraja i zoološki vrt. Ovakva regulativa također je ugrađena u novom Saveznom zakonu o tzv. “hitnim kočnicama”.

Hellabrunn se smije otvoriti zahvaljujući iznimci

Ipak, Hellabrunn će za posjetitelje ponovno biti otvoren zahvaljujući iznimkama koje su na snazi u Bavarskoj. Premijer Markus Söder (CSU) 27. je travnja najavio da bi se otvoreni prostori zooloških i botaničkih vrtova mogli ponovno otvoriti za javnost pod uvjetom da postoji koncept zaštite i higijene. U ovom slučaju Bavarska odstupa od općenitih važećih propisa.

Oglas

Zapravo, kada su u pitanju mjere za posjet Hellabrunnu nije se puno promijenilo. I dalje je na cijelom prostoru zoološkog vrta potrebno nositi zaštitnu masku i mora se poštivati minimalna udaljenost. Također, za posjet je potrebno unaprijed rezervirati termin online putem “minhenske karte”, dok se ulaznice za posjet moraju kupiti najmanje dan unaprijed jer na dan posjeta nije ih moguće kupiti.

Za posjet potreban negativni test

Novo je, međutim, to što je za posjet zoološkom vrtu sada potreban negativan test na koronu. Test ne smije biti stariji od 24 sata. “Od 15. dana nakon konačnog cijepljenja, ljudi koji su u potpunosti cijepljeni protiv korone tretiraju se isto kao i oni koji su testirani negativno, dok djeca mlađa od šest godina ne trebaju potvrdu o testiranju”, navode iz Gradske uprave.

Igre bez granica

Zoološki se vrt već borio sa stalnim otvaranjima i zatvaranjima u ožujku i travnju. Nakon jednomjesečne stanke za posjetitelje je otvoren 8. ožujka, da bi se potom morao ponovo zatvoriti na Uskrsnu nedjelju (4. travnja). Razlog tome bila je upravo “hitna kočnica” koja je u Münchenu stupila na snagu.

No, budući da je incidencija između Velike subote i Uskrsnog ponedjeljka bila ispod granice od 100, u Münchenu je ponovno došlo do popuštanja od 7. travnja pa “kočnica u nuždi” više nije radila, a zoološkom vrtu je time dopušteno ponovno otvaranje.

Uslijedio je novi zaokret, pa je od 14. travnja u glavnom gradu Bavarske ponovno na snazi ​​”hitna kočnica”, a kao rezultat zoološki vrt je morao biti opet zatvoren. Na isti način, sada je ponovno otvoren. Nadamo se samo da se životinje toliko ne živciraju ovakvim “igrama bez granica” kad već mi moramo.

Oglas

Oglas

Radio Putokaz Live stream

Oglas

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglas

S&P Auto Service

Blog

Oglas

Facebook