Utonite u san za 2 minute uz vojni trik: Rješenje za nesanicu

Maja Grbeša avatar
Ilustracija muškarca koji spava

Ako se često borite s nesanicom i nikako ne možete brzo utonuti u san, možda vam može pomoći vojni trik koji omogućuje uspavljivanje u samo dvije minute. Ova metoda razvijena je za potrebe vojnika, kojima je brzo opuštanje i san bio ključan za održavanje budnosti i učinkovitosti na terenu.

Metoda se temelji na opuštanju tijela i uma u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, udobno se smjestite i zatvorite oči. Počnite opuštati mišiće lica, uključujući jezik, čeljust i područje oko očiju. Potom opustite ramena i ruke, dopuštajući im da prirodno padnu.

Zatim se fokusirajte na disanje. Duboko udahnite i izdahnite, dok postupno opuštate noge, od bedara prema dolje. Važno je da tijekom ovih koraka polako i kontrolirano dišete.

U sljedećoj fazi, pokušajte očistiti svoj um. Ako vam misli lutaju, pokušajte vizualizirati mirnu scenu, poput plovidbe na mirnom jezeru ili letenja iznad oblaka. Ako vam je teško fokusirati se, ponavljajte u sebi frazu poput “ne razmišljaj, ne razmišljaj” tijekom desetak sekundi.

Cilj je potpuno opustiti tijelo i um, čime ćete brže postići stanje sna. Ova metoda se pokazala izuzetno učinkovitom kod mnogih ljudi, a posebno kod vojnika koji su morali brzo utonuti u san u zahtjevnim uvjetima.

Ako redovito primjenjujete ovu tehniku, može vam pomoći da brzo utonete u san, čak i u stresnim situacijama. Ubrzajte svoj put do mirnog sna i oprostite se od nesanice na jednostavan i učinkovit način.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI