II. Kazališni dani u Münchenu: Jedinstveni festival na hrvatskom jeziku

Dejan Djukic avatar
Plakat 2. kazališni dani Munchen

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, II. Kazališni dani München ponovno okupljaju ljubitelje kazališne umjetnosti na hrvatskom jeziku u Njemačkoj. Ovaj jedinstveni festival, koji organizira Teatar Maska iz Münchena, odigrat će se tijekom tri mjeseca, donoseći pet različitih predstava koje će predstaviti raznovrsne teme i stilove izvedbe.

Kazalište kao most između domovine i dijaspore

Kazališni dani u Münchenu značajan su kulturni događaj za hrvatsku zajednicu u Njemačkoj. Festival ne samo da promovira hrvatsku kazališnu umjetnost, već služi i kao mjesto okupljanja i povezivanja naših iseljenika. Ova kulturna manifestacija omogućuje gledateljima uživanje u kvalitetnim kazališnim predstavama na materinjem jeziku, pružajući im priliku da se prisjete domovine i osjete zajedništvo.

Program festivala

Festival započinje 20. rujna predstavom „Čistačice“ Teatra Maska te predstavom „Tamo gdje ljubav spava“ Gradskog kazališta Županja, koja će se održati u „Kulturzentrum LUISE“ s početkom u 19:00 sati. Ova večer donosi dvije predstave po cijeni jedne ulaznice, što je izvrsna prilika za ljubitelje kazališta da uživaju u bogatom programu.

Drugi dio festivala održat će se 19. listopada, kada će poznati reper i glumac Marin Ivanović Stole izvesti svoju popularnu predstavu „Stara škola kreka“. Predstava će se održati u „FAT CAT“ prostoru, također s početkom u 19:00 sati. Stole je specijalni gost ovogodišnjeg festivala, a njegova izvedba sigurno će privući mnoge znatiželjnike.

Posljednji dio festivala, 8. studenoga, donosi dvije nove predstave: „Pidžama za šestero“ Gradskog kazališta mladih Vitez i „Patrioti“ Pučkog kazališta Sinj. Ove predstave će se održati u „Kultur etage“, ponovno s početkom u 19:00 sati, a posjetitelji će moći uživati u jedinstvenom kazališnom iskustvu.

Ulaznice i posebne ponude

Ulaznice za sve predstave su već dostupne na Eventim light online platformi. Cijena ulaznice za dvije predstave iznosi 15 eura, dok je ulaz na predstavu Marina Ivanovića Stole 20 eura. Organizatori su pripremili i posebne festivalske ulaznice koje vrijede za sve predstave i omogućuju dodatni popust. Cijena festivalske ulaznice iznosi 35 eura.

Podrška hrvatskoj kulturi u inozemstvu

II. Kazališni dani München nisu samo prilika za uživanje u kazališnim predstavama već i važan korak u očuvanju i promicanju hrvatske kulture izvan granica domovine. Organizatori se nadaju da će festival postati tradicija te da će svake godine privući sve veći broj posjetitelja.

Pratite sve informacije o nadolazećim predstavama i događanjima na Facebook stranici Teatra Maska München te podržite ovaj jedinstveni kulturni projekt koji donosi dašak Hrvatske u srce Njemačke.

1. Kazališni Dani München

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI