Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel predstavlja memoare u Berlinu

Maja Grbeša avatar

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel predstavit će svoje memoare pod nazivom “Sloboda. Sjećanja 1954. – 2021.” 26. studenoga u berlinskom Deutsches Theatreu. Na isti dan knjiga će biti puštena u prodaju, a događaj će biti otvoren za javnost. Moderatorica će biti poznata novinarka Anne Will, dok će pretprodaja ulaznica započeti 10. listopada u 11 sati, kako je najavljeno na web stranici kazališta.

Memoari, koje je Merkel napisala zajedno sa svojom dugogodišnjom političkom savjetnicom Beate Baumann, sadrže oko 700 stranica. Knjiga će biti dostupna u više od 30 zemalja, prema izdavaču Kiepenheuer & Witsch.

Angela Merkel, koja sada ima 70 godina, povukla se iz politike 2021. godine nakon 16 godina na poziciji njemačke kancelarke. Rođena u Hamburgu, odrasla je u bivšoj Istočnoj Njemačkoj i studirala fiziku. Njezin politički angažman započeo je nakon pada Berlinskog zida, a u Bundestag je izabrana 1990. godine. Tijekom karijere bila je ministrica za žene i mladež te ministrica za okoliš, a od 2000. do 2018. godine vodila je CDU, što ju je dovelo do položaja kancelarke 2005. godine.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI