CRO food & wine festival: autohtoni okusi i kulturni most između Hrvatske i Njemačke

Dejan Djukic avatar
Plata sa pršutom i sirom

CRO food & wine festival predstavlja jedinstven događaj koji će se održati 16. i 17. studenog 2024. godine. Mjesto održavanja je restoran Mandolina, Odelzhausen između Münchena i Augsburga. Ovaj festival autohtonih proizvoda i kulturno-turistički program ima za cilj povezati hrvatske proizvođače s međunarodnim tržištima, posebice u Njemačkoj, te promovirati turizam Hrvatske.

Autohtoni proizvodi i delicije

Posjetitelji festivala moći će uživati u bogatstvu hrvatskih okusa i mirisa. Među delicijama koje će biti izložene nalaze se vrhunska vina, likeri, maslinovo ulje, pršut, sirevi od kozjeg, kravljeg i ovčjeg mlijeka. Tu su i kulen, ajvar, inćuni, srdela, džem, med, kolači te proizvodi na bazi lavande. Osim degustacije, gosti će moći kupiti ove autentične proizvode iz Dalmacije, otoka i Zagore.

Kulturni most između Hrvatske i Njemačke

Jedan od glavnih ciljeva festivala je gradnja kulturnog mosta između Hrvatske i iseljeništva te približavanje hrvatske kulture i običaja njemačkim posjetiteljima. Festival će okupiti Hrvate iz Münchena i okolice, kojih ima više od 100.000, kao i lokalne stanovnike željne novih iskustava.

Promocija turizma i kulturne baštine

Tijekom dvodnevnog događanja, bit će izloženi promotivni materijali o turističkim destinacijama u Dalmaciji i ostatku Hrvatske, čime se želi potaknuti interes za putovanja u Hrvatsku. Restoran Mandolina, domaćin događaja, pripremit će nekoliko specijaliteta hrvatske kuhinje, čime će se posjetiteljima dodatno približiti okusi i mirisi domovine.

Tradicija uspješnih sajmova

Organizatori CRO food & wine festivala mogu se pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u organizaciji sličnih događaja. Festival se temelji na tradiciji uspješnih sajmova koji su održani u Splitu, Mariboru, Pragu i Münchenu, a svi su izazvali veliki interes javnosti. Također, organizatori su uspješno promovirali hrvatske delicije i kulturno blago kroz 25 sajmova pod nazivom “Dalmacijo, sve ti cvitalo.”

Marketing i medijska pokrivenost

Kako bi festival bio uspješan, organizatori su osigurali medijsku pokrivenost putem dnevnih novina, web portala, radijskih postaja, te internetske televizije “Online LIVE TV Croatia“. Uz to, tijekom samog sajma planirane su promotivne aktivnosti koje će dodatno privući posjetitelje.

CRO food & wine festival je savršena prilika za promociju hrvatske kulture, turizma i autohtonih proizvoda na njemačkom tržištu. Kroz ovaj festival, organizatori žele približiti domaće okuse i običaje široj publici te izgraditi dugoročne kulturne i poslovne mostove između Hrvatske i Njemačke.

Putokaz je medijski pokrovitelj.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI