Tragične nesreće na plivanju u Bavarskoj: Tri muškarca preminula tijekom vikenda

Bartol Lukačević avatar

Objavljeno

Natpis DANGER na jezeru

Tijekom proteklog vikenda, Bavarska je svjedočila tragičnim nesrećama na vodi u kojima su tri muškarca izgubila živote. Potrage za dvojicom muškaraca koji su nestali u Dunavu trajale su do subote navečer, dok je treći muškarac preminuo u jezeru blizu Brucka u Oberpfalzu.

Prva nesreća dogodila se u jezeru za kupanje blizu Brucka, gdje je 52-godišnji muškarac nestao pod vodom. Ronioci su ga uspjeli izvući, no pokušaji reanimacije nisu bili uspješni. Iako su okolnosti nesreće još nejasne, vjeruje se da nije bilo vanjskih utjecaja, a muškarac je bio na SUP dasci u trenutku nesreće.

U drugom tragičnom događaju, dvojica muškaraca nestala su u Dunavu kod Neuburg an der Donau. U petak navečer pokrenuta je velika akcija spašavanja, no, unatoč naporima hitnih službi, potraga je prekinuta u subotu navečer, a muškarci se smatraju mrtvima.

Ovakve nesreće na vodi, nažalost, nisu rijetke. Prije nekoliko tjedana 29-godišnjak se utopio u jezeru Olching, dok je 21-godišnjak preminuo u srpnju na jezeru Brombachsee. Tragedije poput ovih ističu važnost sigurnosnih mjera pri plivanju i uživanju na vodi.

Ove nesreće podsjećaju na opasnosti koje voda može nositi, čak i za iskusne plivače. Pridržavanje sigurnosnih mjera te odgovorno ponašanje u blizini rijeka i jezera ključni su kako bi se ovakve tragedije spriječile.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI