Otvoreni 2. Kazališni dani u Münchenu

Dejan Djukic avatar
Glumci teatra Maska

U prostorijama Kulturhausa Lusie u Munchenu 20.9.2024 otvoreni su 2. kazališni dani u Münchenu. U tri festivalska dana publika će moći uživati u 5 predstava koje su organizatori pripremili za ovogodišnje izdanje.

Uvodnim govorom Marina Bikića voditelja Teatra Maska pred punom dvoranom službeno su započeli 2. kazališni dani u Münchenu. Istakao je značaj ove manifestacije za sve ljubitelje kazališne umjetnosti u ne samo Munchenu nego i Bavarskoj. Bikić se zahvalio svim učesnicima koji su omogućili održavanje ovog kulturnog događaja.

“Čistačice” izmamile osmjehe na licima publike

Festival je otvorila predstava “Čistačice” u izvođenju teatra Maska. Onaj komad na satiričan način predstavlja probleme sa kojima se sureću mnogi od naših ljudi koji su došli u Njemačku “trbuhom za kruhom”. Iskrena reakcija publike nije izostala te je postignut ciljani efekt. Posjetitelji su se u konačnici dobro zabavili a vjerujemo da su se mnogi i preponali u određenim segmentima ove predstave što ju čini autentičnom i uvijek aktualnom.

Nakon kratke pauze igrana je predstava gostujučeg Gradskog amaterskog kazališta iz Županja. Svojom pričom u predstavi “Tamo gdje ljubav spava” su dočarali međuobiteljske odnose u pitoresknom slavonskom selu. Marija Vištica suvereno vlada scenom i sa lakoćom vodi svoj lik u izvorne ljudske odnose koji nas vraćaju u vrijeme bez društvenih mreža ali izrazito kompleksnih sociološko kulturnih barijera koje su obilježile prošlo vrijeme.

Program se nastavlja predstavom “Stara škola kreka”

Publika je aplauzom ispratila sve sudionike ove premijerne večeri a veseli i to da nas očekuju još tri predstave u naredna dva festivalska dana koji su na rasporedu 19.10 kada nas očekuje “Stara škola kreka” u izvedbi Marina Ivanovića- Stoleta. 8. studenoga je završno veče uz dvije nove predstave: „Pidžama za šestero“ Gradskog kazališta mladih Vitez i „Patrioti“ Pučkog kazališta Sinj. Ove predstave će se održati u „Kultur etage“, ponovno s početkom u 19:00 sati.

Pohvale organizatorima i učesnicima koji su nam na ovaj način donijeli izuzetno kazališno iskustvo u dijaspori i omogućil da uživamo u izvedbama na daskama koje život znače.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI