Uhićen Sirijac povezan s požarima i incidentom s kombijem u Essenu

Bartol Lukačević avatar
Ilustracija policajca u Njemackoj

U dva odvojena požara u subotu u gradu Essenu na zapadu Njemačke ozlijeđeno je oko 30 ljudi, uključujući dvoje male djece koja su u kritičnom stanju zbog udisanja dima, navele su lokalne vlasti.

Policija je objavila da je uhićen 41-godišnji Sirijac iz Essena kojeg se povezuje s požarima. Muškarac je također povezan s incidentom u kojem se kombi zabio u dvije trgovine, no u tom događaju nije bilo ozlijeđenih, dodao je glasnogovornik policije. Do uhićenja je došlo u blizini dviju trgovina, a policija nije otkrila pojedinosti o osumnjičeniku i njegovim motivima.

Požari su izbili u malom vremenskom razmaku u dvije kuće, što je izazvalo opsežnu reakciju hitnih službi. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć, a neki su prevezeni u bolnicu. Među osmero teško ozlijeđene djece je i dvoje mališana čije je stanje još uvijek kritično zbog udisanja dima, rekli su vatrogasci.

Glasnogovornik policije odbio je komentirati napise da je muškarac prijetio nekome nožem i mačetom. Vlasti pregledavaju snimke koje kruže društvenim medijima, dodao je.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI