Connect with us

Promotivni članak

POVRAT POREZA U NJEMAČKOJ: Karolina Čumorić

Objavljeno

on

Povrat poreza u Njemačkoj

Povrat poreza u Njemačkoj? Porezne klase u Njemačkoj? Dječji doplatak u Njemačkoj? Karolina Čumorić i Tax U Back imaju odgovore na ova pitanja.

REKLAMNI SPOT IZ PROGRAMA RADIO PUTOKAZA

Savjetnica za povrat poreza u Njemačkoj Karolina Čumorić

Vrše sve usluge kao Lohnsteuerhilfeverein (Udruga za pomoć oko prijave poreza/povrata poreza) po povoljnim i pristupačnim cijenama.

Ured Karoline Čumorić je redovno otvoren, poželjno je zatražiti termin za dolazak pošto iz sigurnosno higijenskih razloga ne smiju u ured puštati nekontrolirani broj klijenata.

Mailom i poštom možete i dalje slati porezne prijave, samo u svakoj pošiljci upišite telefonski broj da vas mogu kontaktirati u što kraćem roku.

Financiranje poreza unaprijed – otkup poreza

Ukoliko vam je novac potreban prije postoji mogućnost financiranja poreza unaprijed. Dječji doplatak u Njemačkoj je isto jedna od stavki koje ovaj ured uspješno rješava.

Oglasi

Tax u Back – Karolina Čumorić – Povrat poreza – München i cijela Njemačka

Radno vrijeme:
ponedjeljak, utorak, petak 9-18 h
srijeda i četvrtak 9-18 h
subota 9-12 h

Karolina Čumorić | Tax U Back Europe Lohnsteuerhilfeverein e.V. | Dachauer Str. 11, 80335 München | Na prvom katu

Što je zapravo porezna prijava?

Kao porezni obveznik, morate objaviti svoj prihod. Iz toga porezni ured izračunava koliko poreza morate platiti. Ako ste zaposlenik bez drugih prihoda (npr. kapitalne dobiti, najam, itd.), to se događa automatski. Štoviše: vaš poslodavac čak svaki mjesec uplaćuje dio vaše plaće poreznoj upravi. I obično previše, jer porezna uprava ne mari za vaše odbitne troškove. Ovdje dolazi u obzir porezna prijava. To nije ništa drugo nego vaša osobna nagodba s poreznim uredom – a time i vaša prilika da vratite dio novca. U poreznoj prijavi navodite sve prihode i osobne podatke (iz potvrde poslodavca) te sve odbitne troškove. Porezni ured automatski prebija neke olakšice i paušalne iznose (npr. troškove vezane uz dohodak) čim podnesete poreznu prijavu. Međutim, ako imate veće ili specifičnije troškove (npr. troškovi prijave, obuke i daljnjeg obrazovanja, DB mjesečna karta itd.), morate dokazati te troškove. Stoga je važno čuvati račune i račune tijekom cijele godine.

Tko treba podnijeti poreznu prijavu?

U osnovi postoje dvije skupine poreznih obveznika: oni koji moraju podnijeti poreznu prijavu (obvezna razmjera); i oni od kojih porezna ne zahtijeva poreznu prijavu, ali je unatoč tome mogu podnijeti (procjena zahtjeva). Ovdje možete saznati jeste li obvezni podnijeti početnu poreznu prijavu.

Ako pripadate drugoj skupini (obično zaposlenici koji nisu podnijeli zahtjev za odbitak poreza na plaću ili olakšice u poreznoj upravi), imate izbor: ili učiniti bez podnošenja porezne prijave – i bez svog novca – ili uložiti malo vremena i vratite novac od porezne uprave. Istraživanja Udruge poreznih obveznika (BdSt) pokazala su da 9 od 10 poreznih obveznika koji nisu dužni podnijeti poreznu prijavu dobivaju povrat novca – u prosjeku oko 1000 eura. Razlog za to je jednostavan: značajke paušalnog poreza na plaće, prema kojima vaš poslodavac svaki mjesec plaća dio vaše plaće poreznoj upravi, osmišljene su na način da porezna uprava prima najmanje onoliko novca koliko je primala. ima pravo na. Obrnuto, to znači: s procjenom prijave nikada ne riskirate da ćete nakon toga morati platiti porez! Možete samo pobijediti. Dakle, oni koje porezna na to ne tjera, trebaju podnijeti poreznu prijavu.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook