Eksplozija u Memmingenu: 17-godišnjak poginuo, srušena stambena zgrada

Bartol Lukačević avatar
U Memmingenu je u petak navečer došlo do eksplozije u stambenoj zgradi. Situacija je još uvijek nejasna, a uzrok eksplozije nije poznat. Do sada je pronađeno tijelo 17-godišnjaka. Jedan vatrogasac je ozlijeđen

U Memmingenu je u petak navečer došlo do eksplozije u stambenoj zgradi. Situacija je još uvijek nejasna, a uzrok eksplozije nije poznat. Do sada je pronađeno tijelo 17-godišnjaka. Jedan vatrogasac je ozlijeđen.

Eksplozija se dogodila u petak oko 17:20 sati u stambenoj zgradi u Memmingenu iz zasad nepoznatih razloga. Prema prvim informacijama, razaranje je ogromno. Spasilačke ekipe izvukle su tijelo 17-godišnjaka iz ruševina. Nestali mladić pronađen je mrtav u također jako oštećenoj susjednoj kući, izjavio je glasnogovornik policije rano u subotu ujutro.

Gradonačelnik Memmingena, Jan Rothenbacher (SPD), izvijestio je u razgovoru za BR i o ozlijeđenom vatrogascu. Stanar kuće, 68-godišnjak za kojim se isprva tragalo, nije bio u kući tijekom eksplozije. Policija ga je pronašla neozlijeđenog.

Zgrada srušena – velika materijalna šteta

Eksplozija se dogodila u području “Im Kalker Feld”. Materijalna šteta je velika jer je kuća potpuno srušena. Zaposlenik kriznog centra opisao je situaciju kao “ogromno oštećenje” i “veliku količinu ruševina” koje prvo treba ukloniti. U tome sudjeluje i bager Tehničke službe za pomoć.

Prema policijskim izvješćima, oštećena su i parkirana vozila te susjedne zgrade. Statika jedne kuće je ugrožena, što zahtijeva dodatne potporne mjere. Tijekom večeri se vidio gusti dim i dijelovi ruševina koji su odletjeli i do 100 metara dalje. Došlo je do prometnih zastoja.

Policijski helikopter iznad mjesta eksplozije

Iznad stambenog područja kružio je helikopter kako bi koordinirao akciju spašavanja i snimio oštećenja iz zraka. Za pojačanje su pozvane i interventne jedinice iz obližnjeg Baden-Württemberga.

Policijska jedinica za podršku i hitni duhovni savjetnici pružali su pomoć rodbini i pogođenim osobama na licu mjesta.

Gradonačelnik Rothenbacher istaknuo je kako je sada važno utvrditi koja su zdanja oko mjesta eksplozije “i dalje pogodna za stanovanje ili za koje sada trebamo pronaći smještaj”. Također je izrazio svoju tugu zbog “nevjerojatne štete”. Zahvalio je svim pripadnicima hitnih službi te naglasio kako je “impresioniran” njihovim brzim i masovnim odazivom.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI