Connect with us

Gastro patrola

PIZZERIA MAFIOSO: Najbolja pizza u Bosni

Objavljeno

on

Pizza iz Pizzerie Mafioso

Tko ne voli pizzu? Ne poznajemo takve a i sami smo veliki ljubitelji ovog tradicijskog talijanskog jela. Potraga za savršenim komadom pizze nas je odvela u Posavinu u Bosni i Hercegovini, točnije u selo Donja Mahala pokraj Orašja.

Posavina, Donja Mahala i pizza? Na prvi pogled nespojivo, no tamo se nalazi pizzeria Mafioso koja već 32 godine isporučuje možda i najbolju pizzu u regiji, pa i šire. Znamo, velika je ovo izjava. Možete ju uzeti s rezervom no pozvat ćemo se na subjektivan pristup autora ovoga teksta koji je probao pizze od Italije, Hrvatske, Njemačke, Francuske pa do Amsterdama.

Tajna pizze

Pizzeriju Mafioso osnovao je kao obiteljski posao Ivica Božić koji se nakon višegodišnjeg kaljenja zanata po zapadu odlučio na ovakav pothvat. Prije 32 godine je i sama pizza još uvijek bila, recimo, egzotika u ovim krajevima, no vrlo brzo je stekla popularnost kao ukusna delicija po pristupačnoj cijeni.

Ivica je lokal opremio po svojem ukusu a vrlo brzo je mjesto postalo popularno odredište pogotovo što se nalazilo pokraj velike lokalne diskoteke gdje se okupljaju brojni mladi.

Kao iskusni pizza majstor Ivica je znao da se ključ uspjeha nalazi u dobroj krušnoj peći, stoga je ista ozidana baš po njegovoj mjeri i zamislima. Osobno ne znamo za neku pizzeriju u kojoj vlasnik sam radi pizze. I mišljenja smo kako je u tome zapravo i tajna uspješnosti ove priče.

Oglasi
Pizza u nastajanju

U poslu mu pomažu i ostali članovi obitelji jer priprema same pizze zahtijeva i kvalitetne namirnice, a samim time i kontinuiranu logistiku. Najlakše je kupiti salamu ili sir, ali treba znati prepoznati koji su sastojci najkvalitetniji i koji dugoročno mogu biti dostupni.

Cijeli proces pripreme sastojaka je pomno razrađen i do Ivice dolaze komadi tijesta koje on sam valja i nakon toga na njih slaže sastojke. Užitak je gledati te vrtnje i svaki put pomislimo kakva je to vještina potrebna da tijesto nikada ne završi na podu.

Sama konstrukcija peći koja je rađena posebnim materijalima omogućuje da pizza bude gotova u vrlo kratkom roku no niti to nije garancija da ćete za vrijeme špice svoju narudžbu dobiti brzo. Ipak, čini nam se kako to ovdje već svi znaju. Telefon ne prestaje zvoniti, gosti dolaze i odnose pizze ukoliko nisu odlučili da će ih pojesti u samoj pizzeriji.

Krušna peć

Osam vrsta

U ponudi se nalazi osam vrsta pizza. Nećete ovdje pronaći komade s ananasom ili Swarowski kristalima ali ponuda će zadovoljiti sve. Tijesto je mekano ali dovoljno čvrsto da ne popusti pod naletom bogatog gornjeg dijela. Tu i jest kvaka ovih pizza. Usitnjeni sastojci kombinacije šunke i sira daju fantastičnu punoću i okus. Završni touch stiže u vidu, primjerice, pikantne salame ili blagih feferona ako se odlučite za nešto snažniju verziju pizze. Korica na rubovima hrska ali u pitomoj mjeri, pa nemate dojam da jedete friške mlince kako zna biti na pojedinim pizzama.

Youtube putokaz

Cijene i radno vrijeme

Raspon cijena je od 8 KM do najskuplje koja košta 9,50 KM i nosi ime kuće. Preračunato u EUR 4,87. Ovo navodimo radi usporedbe s cijenama pizza primjerice u Njemačkoj koje em su manje em skuplje em… o ukusima se ne raspravlja. Treba napomenuti da je radno vrijeme Mafiose samo vikendom od petka do nedjelje. Izuzetak su ljetni dani i dani oko blagdana kada u ovoj deliciji možete uživati i četvrtkom. Ostale detalje možete provjeriti na njihovoj Facebook stranici.

Sve u svemu ukupan dojam je su ovdje pizze odlične. Uvijek im se rado vraćamo baš da bi usporedili s nekom novom koju smo probali u tuđini. Dejanovo mišljenje sada već znate, a vas izazivamo da isprobate i proturječite.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook