Connect with us

Bavarska

Grad München će financijski pomoći najugroženije građane

Objavljeno

on

Regulator grijanja

Dok brojni građani sve teže i teže plaćaju cijene računa za grijanje i struju, gradska uprava glavnog grada Bavarske donijela je odluku o financijskoj pomoći stanovnicima s niskim primanjima. Cilj je olakšati plaćanje računa za struju i grijanje.

Grad će od siječnja 2023. financijski pomagati najsiromašnije građane. Gradsko vijeće je osnovalo toplinski fond iz kojeg će se financirati plaćanje računa.

Troškovi grijanja u konstantnom porastu

Gradska uprava je potvrdila da će se plaćanje vršiti uz pomoć agencije Freie Wohlfahrt. Mogućnost prijave će imati sve osobe čiji su mjesečni prihodi ispod razine siromaštva. Naravno, jedan od preduvjeta će biti da aplikanti nisu korisnici socijalnih naknada.

Plaćanje će se izvršiti u suradnji između grada i agencija Freie Wohlfahrt. Pravo prijave imaju sve osobe čiji je mjesečni neto prihod ispod praga rizika od siromaštva i koje ne primaju nikakvu socijalnu pomoć ili naknadu za tražitelje azila. Prag siromaštva za jednočlano kućanstvo trenutno iznosi 1540 eura, za dvočlano 2310 eura, a za obitelj s jednim djetetom do 14 godina 2770 eura neto. Zahtjeve građani mogu podnositi od siječnja 2023. na raznim kontakt točkama samostalne službe socijalne skrbi te u gradskim centrima društvenih zajednica.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook