Connect with us

Mozak na flašu

VRAGOLASTI TENIS: Novax vs. Đoković

Objavljeno

on

VRAGOLASTI TENIS: Novax vs. Đoković

Svi su se uspjenili ovih dana oko Đokovića, Australije, cijepljenja, ljudskih prava i koječega, a najmanje se govorilo o tenisu po pitanju Australian Opena. Razlog je bio i više nego očit, pa je tako Nole uspio zasjeniti sve važnije svjetske vijesti, no, je li mu to trebalo?

Mislim da će vrijeme pokazati svoje. Možemo misliti što god želimo ali ovdje se radi o pojedincu koji je uspio podijeliti (sportsku) javnost i iznova dignuti tenzije na relaciji vakseri-antivakseri. O posljedicama po karijeru najboljeg tenisača svijeta i nekakvim nevidljivim urotama neću previše govoriti jer to nema smisla, ono o čemu želim izreći svoj stav je ponašanje velike teniske zvijezde, odnosno njegovog cjelokupnog tima.

Podsjetio bih samo da i u drugim sportovima ima tako velikih zvijezda pa su „podvili rep“ pod pritiskom javnosti po ovom pitanju, a sjećam se i nekih nogometaša i rukometaša koji su, iako veliki protivnici, pristupili cijepljenju da ne prave cirkus. I mirna Bosna.

Nema tu dobitnika i gubitnika, ovo nije nikakva igra i na to ne treba tako ni gledati. Ovdje se radi o jasnim zakonima jedne države, da ne kažem kontinenta, koji su poznati svima. Ali, inatiti se pod krinkom velike zvijezde baš i nije neka fora, pogotovo ne čovjeku koji je stekao imidž omiljenog tenisača i idola mnogih.

Još više me je naživciralo „dizanje nacije“ kao da se radi o još jednom NATO bombardiranju i sl., a nitko ne želi jasno i glasno reći „Čovječe, došao si kao gost u jednu uređenu zemlju koja ima svoje zakone i izvoli ih poštivati“. Na kraju krajeva, po čemu je u ovoj priči Nole drugačiji od ostalih sudionika jednog natjecanja? Totalno nije ispao fer i tu me je prvo razočarao.

Oglasi

Nije da padam u trans od tenisa, iako volim individualne sportove, ali tenis mi je, ono, too much preplaćen sport kao i nogomet i ostali gdje se vrte basnoslovne cifre oko neke lopte ili loptice (dok u isto vrijeme neki drugi puno požrtvovniji sportovi nemaju takav tretman). Ipak, za Noleta sam uvijek navijao jer me je oduševljavao kao sportaš i osoba, međutim, sada sam počeo preispitivati sve to jer mi je nekako pao u očima.

Razočarao me je, možda ne direktno on ali njegov tim i menadžment sigurno, što je pokušao slagati i zaobići zakon, a to mu nikako ne doliči. Novca ima, najbolji je na svijetu, svi ga vole, i zašto onda još sve ovo? Zapravo, najviše me ljuti što si je dopustio situaciju da mu karijera dođe u pitanje i da mu se netko može zbog osobnih odluka naslađivati, eto, zbog toga sam ljut na Đokovića.

Podsjećam da se slično dogodilo i u Zadru, no tada je Nole sa svojom ekipom već otišao pa skandal nije bio toliko velik. Ali jebemu, ne možeš hodati okolo zaražen, naslikavati se s ljudima i praviti se da si Bog. Možda trenutno jesi u smislu tenisa, ali u smislu odlučivanja o zdravlju i nečijem životu svakako nisi. Na kraju krajeva odakle bilo kome pravo da dođe u nečiju zemlju i glumi da je iznad zakona?

I onda još šećer na kraju, po povratku u Beograd, nakon toliko podrške naroda i navijača, on hladno prođe pored njih ni da im se obrati, ni da mahne, ni da kaže hvala. Bar oni to nisu zaslužili i ego nekada treba pospremiti u ruksak radi mira u kući. Ovakav hladan tuš samo je oprao još neke očito skrivene mane ovako velikog sportaša.

Sportaša koji je 80-postotni vlasnik biotehnološke kompanije u Danskoj koja razvija lijek protiv covida-19, a u isto vrijeme ne priznaje lijek (cjepivo) koji koristi cijeli svijet i razvili su ga najveći svjetski znanstvenici.

Oglasi

Razočarao si Nole, jbg.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook