Connect with us

Skijanje

Slovenac Lanišek pobjednik Garmischa

Objavljeno

on

Slovenski skijaš-skakač Anže Lanišek (295.8 bodova) pobijedio je u drugom natjecanju Novogodišnje turneje četiri skakaonice u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Drugi je bio Japanac Ryoyu Kobayashi (292.6), vodeći nakon prve serije, a treći Nijemac Andreas Wellinger (29.4) koji vodi nakon polovice novogodišnje turneje.

U ukupnom poretku Četiri skakaonice vodi Wellinger sa 600,7 bodova, ispred Kobayashija koji ima 598,9 i Srefana Krafta sa 575,5 bodova. Četvrti je Fettner s 568,1 bodom, peti Hoerl s 566,5, a šesti Lanišek s 562,5 bodova.

Nakon dvije pobjede Primoža Peterke i jedne Petra Prevca, Lanišek je u Garmischu slavio kao treći Slovenac i popravio prošlogodišnje drugo mjesto.

“Super, konačno sam se i ja opustio u meču. Stvarno sam uživao u meču. Napravio sam dva dobra skoka. Konačno. Jako sam se dobro fokusirao na završni skok i to mi je jako dobro uspjelo. Pokazao sam prave skokove i ono što znam “Dobro je prošlo. Dobar dan je iza mene”, rekao je Lanišek u prvoj izjavi za nacionalnu televiziju.


Wellinger je u finalu prestigao Austrijance Fettnera i Krafta, dok je Lanišek s vjetrom u leđa letio do 137 metara, dobio 10.3 bonus boda za loš vjetar i bio prvi   uoči posljednja dva skakača. Austrijanac Hörl je preskočio samo 128.5 i izgubio mjesto na postolju, a Kobayashi je na kraju dobio čeoni vjetar i morao bi poništiti rekord skakaonice od 144 metra da bi pobijedio, pa mu je upaljeno crveno svjetlo i morao je čekati na svoj nastup. Japanac je skočio 135.5 m, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Skakači se na drugi dio novogodišnje turneje sele u Austriju, kvalifikacije na trećoj stanici u Innsbrucku bit će u utorak, a utakmica u srijedu.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook