Connect with us

Tenis

Splićanin osvojio prvi turnir u Njemačkoj

Objavljeno

on

Željko Puhovski/Cropix

Hrvatski 22-godišnji tenisač Duje Ajduković (ATP – 301.) ostvario je u subotu najznačajniji rezultat u karijeri postavši pobjednikom ATP Challengera u njemačkom Luedenscheidu, gdje u finalu svladao 30-godišnjeg Bolivijca Huga Delliena (ATP – 165.) sa 7-5, 6-4.

Ajdukoviću je to bilo prvo finale na ovoj razini, dok je Dellien već 15. put bio u meču za naslov na Challengerima i tražio put prema desetom trofeju.

Obojica tenisača su u subotu imala dvostruki program, jer su u jutarnjem terminu odigrali i pojedinačne mečeve. Ajduković je u finale prošao tako što mu je Talijan Raul Brancaccio predao meč u trenutku kad je Splićanin vodio 6-3, 2-1, dok je Dellien u tri seta (6-7, 6-4, 6-3) bio bolji od Francuza Benoita Pairea.

Finalni dvoboj je hrvatski tenisač odigrao na visokoj razini, iako je u prvom setu dvaput gubio gemove kad je bio na početnom udarcu. No, to je nadoknadio s tri ‘breaka’. U drugom setu mu je jedan oduzeti servis bio dovoljan. Finale je prekinula snažna kiša pri vodstvu Ajdukovića 7-5, 4-3 uz prednost ‘breaka’. Gotovo dvosatna stanka nije omela Splićanina na putu prema najvećem rezultatu u karijeri. Imao je jednu meč-loptu kod 5-3 na servis Delliena, ali je Bolivijac dobrim napadom produžio dvoboj. Kod 5-4 je Ajduković propustio još dvije meč-lopte (40-15) s dva promašena forhenda, da bi četvrtu priliku pretvorio u pobjedu.

Ona mu je donijela 100 bodova i novčanu nagradu od 16.020 eura. Na novoj ATP ljestvici Ajduković će napredovati za više od 100 pozicija i prvi put u karijeri biti rangiran bolje od 220. mjesta.

Oglasi

U ponedjeljak će od hrvatskih tenisača bolje od njega biti rangirani samo Borna Ćorić (15.), Marin Čilić (99.) i Borna Gojo (117.).

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook