Connect with us

Njemačka

Dobili ste pismo o naplati duga? Evo što morate hitno uzeti u obzir

Objavljeno

on

Ako vam u poštanskom sandučiću završi pismo od inkasantske agencije o naplati duga, važno je brzo reagirati. Pri tome postoje određene stvari koje treba uzeti u obzir.

Brz životni tempo može uzrokovati propuštanje plaćanja nekih računa, što može rezultirati primanjem pisma od inkasantske agencije. Na prvu, to možda ne predstavlja razlog za paniku, ali pismo od inkasantske agencije svakako ne treba ignorirati. Inače, postoji opasnost da će jednog dana pred vratima stajati sudski izvršitelj.

Provjerite svoj slučaj kod inkasanta

Prvo što trebate učiniti jest pregledati svoje dokumente i provjeriti je li navedeni zahtjev zaista istinit. Također, trebali biste istražiti je li navedena agencija ili firma u naslovu uopće ovlaštena tražiti novac od vas. Portal Riverty upozorava: “Preduvjet za to je registracija kod nadležnog tijela za registraciju.” Ako agencija ili firma koja od vas nešto potražuje za što niste ni sigurni o čemu se radi, na primjer, nije upisana u registar pružatelja pravnih usluga, to je jasan znak da je tvrtka u najmanju ruku nepouzdana i sumnjiva.

Ako se potvrdi autentičnost pisma, preporučuje se hitna reakcija. Ignoriranjem pisma i nastojanjima inkasantske agencije da stupi u kontakt s vama (upozorenje), riskirate pokretanje sudskih postupaka protiv vas. Tada troškovi mogu značajno porasti. Ako ne možete platiti traženi iznos, preporučljivo je odmah kontaktirati tu agenciju ili firmu koja potražuje od vas kako biste razgovarali o daljnjim koracima i izbjegli dodatne troškove.

Rješavanje na sudu; Schufa…

U većini slučajeva, u pismu od inkasantske agencije naveden je datum do kojeg morate platiti iznos duga. Ako odbijete platiti zbog opravdanog prigovora, poput neispravnog proizvoda, sukob između klijenta i vjerovnika u najgorem će se slučaju riješiti na sudu. “U takvim slučajevima inkasantske agencije su isključene”, objašnjava NDR. Ako smatrate da je zahtjev potpuno ili djelomično neopravdan, trebali biste potražiti stručni savjet. To možete učiniti kod potrošačkih centara, odvjetnika ili savjetovališta za dužnike. To se uvijek preporučuje ako niste sigurni jer bolje je zatražiti pomoć nego pogriješiti djelujući sam.

Oglasi

Nema straha: Primitak pisma od inkasantske agencije ne znači automatski unos u Schufu, gdje se dogodilo nekoliko promjena. Međutim, pismo je prethodna faza unosa u Schufu. Često, naime, inkasantske agencije najavljuju odgovarajući unos u slučaju izostanka plaćanja, objašnjava osiguranje ERGO: “Ako ne platite i ne osporite traženje, unos u Schufu može biti sljedeći korak. Osim toga, morate računati s opomenom ili tužbom za građanski zahtjev.”

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook