Connect with us

Film & TV

UMRO ŽARKO LAUŠEVIĆ (63)

Objavljeno

on

Crnogorski glumac Žarko Laušević (63) preminuo je danas poslije kratke i teške bolesti.

Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević”, stoji u priopćenju obitelji.

Laušević je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitirao 1982. godine, ulogom u filmu “Progon”. Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji “Sivi dom” (1984), koja mu je donijela veliku popularnost. Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija.

Glumac i njegov stariji brat Branimir 31. jula 1993. godine napadnuti su od grupe huligana u blizini podgoričkog lokala “Epl”. Tom prilikom je Žarko iz svog pištolja CZ-99 usmrtio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića, dok je ovaj prilazio da se pridruži napadačima. Osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva.

Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook