Connect with us

Bavarska

Tragedija u Augsburgu: muškarac skočio s krova gradske vijećnice

Objavljeno

on

Rathaus Augsburg

U subotu poslijepodne prolaznici su primijetili muškarca kako se penje na gradsku vijećnicu u Augsburgu. Stigli su i vatrogasci i policija ali je sve završilo tragedijom

Tragedija je zasjenila prvu subotu Adventa u centru Augsburga. Muškarac je skočio s krova gradske vijećnice pred brojnim posjetiteljima Christkindlesmarkta. Njegov identitet isprva nije bio poznat. Kako je kasnije tijekom večeri priopćila policija, riječ je o 41-godišnjaku iz Augsburga. Ljudi su u subotu navečer zapalili svijeće ispred ulaza u Gradsku vijećnicu u znak sjećanja na pokojnika.

Čovjek koji je, prema tvrdnjama policije, vjerojatno bio u izuzetnoj psihičkoj situaciji, pokrenuo je opsežnu akciju nadležnih službi. Grad je poslijepodne objavio da će Engelesspiel najavljen za subotu navečer (18 sati) biti otkazan. Christkindlesmarkt je u subotu bio otvoren do 21:30. Na terenu su bili djelatnici Službe za krizne situacije i posebno obučeni policijski službenici .

Prolaznici su primjetili 41-godišnjaka na Elias-Holl-Platzu oko 12.15 sati, koji se penjao iza gradske vijećnice. Preko terase je stigao je do balkona, nakon čega ga više nitko nije vidio. Očevidac javlja da je muškarac govorio zbunjeno. Ubrzo su ga otkrile hitne službe na vrhu krova. Uskočile su profesionalne vatrogasne jedinice i policija s brojnim interventnim vozilima. Na terenu su bili i vatrogasci s visine. Zatražena je postrojba za posebne zadatke (SEK) policije s dodatnim spasiteljima s visine. Promet na tramvajskoj liniji 1 bio je prekinut.

Područje ispred augsburškog Christkindlesmarkta bilo je ograđeno trakom

Područje ispred Christkindlesmarkta kod gradske vijećnice bilo je ograđeno. Policija je upozorila na najave izbjegavanja ugroženog područja. Ipak, brojni su se promatrači zaustavili i pratili događaj. Ispred Vijećnice napuhan je sigurnosni jastuk. Međutim, ubrzo nakon toga muškarac je skočio s krova i umro.

Oglasi

Hitna pomoć tada je zbrinula šokirane očevice. Privremeno je postavljen paravan za zaštitu privatnosti, a područje ispred gradske vijećnice i dio Maximilianstraße do neposredno prije crkve Moritzkirche ostali su zatvoreni do oko 14:45. Gradonačelnica Eva Weber i službenik za regulatorna pitanja Frank Pintsch također su bili na licu mjesta.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook