Connect with us

Glazba

Bruce Springsteen u Münchenu: Hodočašće života i smrti

Objavljeno

on

Bruce Springsteen Munchen

Bruce Springsteen je u sklopu svoje velike svjetske turneje nastupio u Münchenu na stadionu Olympia 23.7.2023. godine.

Već ako i čitate ovaj tekst smatram da ne treba trošiti previše prostora na biografske podatke ili bogatu diskografiju (koju je prodao za 500 milijuna dolara). To već znate. Vrijedi spomenuti da ova turneja traje od veljače do kraja godine i obuhvata 90 koncerata u 15 država.

Ulaznice kupljene još prošle godine, takav je sada trend i čekale su svoje vrijeme okačene na ploči u dnevnom boravku. 70.000 ih je prodano za ovaj nastup i mogla se pokoja uloviti ispred ulaza.

Nisam okorjeli fan no Bruce Springsteen je dio odrastanja ne samo mene kao glazbenika nego i osobe koja voli glazbu. Imao sam osjećaj da će koncert biti dobar. No nisam niti pomišljao što me čeka.

Nastup je počeo jedno dvije minute prije 19 sati izlaskom članova E Street Banda koji sa Bruceom rade gotovo 50 godina sa određenim prekidima. One two i show kreće sa No surrender. Nabrajati pjesme koje je izveo u preko dva i pol sata mi nema smisla. E Street Band je mašina koja melje sve pred sobom i stvara kulisu dostojnu propovjednika koji nas je poveo na putovanje od početka života do neizbježne smrti. Slaveći ih oboje.

Oglasi

The Boss ima neku posebnu magiju i energiju koju je teško sresti. Vidiš i osjetiš da to što radi, stvara, pjeva radi iz srca. Svaki stih je otpjevan onako kako ga je i napisao. Prenosi pozitivnu energiju do svakog posjetitelja. Toliku da se čovjek ne iznenadi kada mu i suza poteče. Nešto nadnaravno, jednostavno i iskreno. On nas je okupio na hodočašću i odriješio nam grijehe.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook