Connect with us

Nogomet

Julian Nagelsmann novi je izbornik Njemačke reprezentacije

Objavljeno

on

Autor: ValeriaWitters | Autorska prava: WITTERS Autorska prava: Witters

Julian Nagelsmann će voditi reprezentaciju na domaćem Europskom prvenstvu 2024. godine. Prema najnovijim informacijama, trener koji je u ožujku dobio otkaz u FC Bayernu i čelnici Njemačkog nogometnog saveza postigli su dogovor nakon nekoliko sastanaka proteklih dana.

Trener dolazi sa slobodnim papirima iz FC Bayerna, gdje je još uvijek bio pod ugovorom do 2026. godine i primao godišnju plaću od oko 7 milijuna eura.

Nagelsmann će, najprije, dobiti desetomjesečni ugovor s reprezentacijom do kraja Europskog prvenstva, a prvi put će voditi selekciju DFB-a na međunarodnoj turneji u SAD-u od 9. do 18. listopada (Igraju protiv SAD-a i Meksika).

Kako saznajemo, Nagelsmann bi za početak trebao preuzeti posao izbornika do kraja Europskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj. Njegov ugovor u Münchenu trajao je do 30. lipnja 2026., ali sada će biti raskinut bez odštetne klauzule na koju je Bayern imao pravo, ali očito je da su izišli u susret Njemačkom nogometnom savezu.

Sukladno tome, 36-godišnjak se odrekao relativno velike plaće iz Münchena jer će kao izbornik zarađivati oko 400.000 eura mjesečno (oko 4 milijuna eura za navedenih 10 mjeseci ugovora s DFB-om).

Oglasi

SAD, Meksiko i Austrija prvi protivnici

Rudi Völler nedavno je preuzeo reprezentaciju za utakmicu protiv Francuske i pobjedom 2-1 u Dortmundu izazvao rezultatski preokret i određenu promjenu raspoloženja oko DFB momčadi nakon serije loših rezultata u proteklom periodu pod vodstvom bivšeg izbornika Hansa Dietera Flicka.

Prvi Nagelsmannovi zadaci su SAD i Meksiko, a potom i dvoboj protiv Austrije krajem godine. Njemačke susjede od lipnja 2022. trenira Ralf Rangnick, koji je bio velika podrška Nagelsmannovoj trenerskoj karijeri u Leipzigu.

Sa samo 36 godina, Julian Nagelsmann tako će preuzeti Nationalmannschaft, koji je u krizi i koji je po prvi put u svojoj povijesti smijenio trenera. Flick je smijenjen s izborničke dužnosti 10. rujna, dan nakon poraza kod kuće protiv Japana (1-4) i nakon niza loših rezultata.

Van Gaal, Kuntz, Sammer…

Njemački mediji su spominjali Nagelsmanna kao potencijalnog nasljednika Flicka, uz bivšeg nizozemskog izbornika Louisa van Gaala ili turskog izbornika Stefana Kuntza, europskog prvaka s njemačkim nadama 2017. i 2021. godine.

Njemačka je domaćin Europskog prvenstva sljedećeg ljeta, a Nagelsmannov će zadatak biti domaćina što bolje pripremiti za Euro.

Oglasi

Nagelsmann je u ljeto 2021. godine naslijedio Flicka na klupi minhenskog Bayerna, a krajem ožujka 2023. ga je uprava minhenskog kluba smijenila.

S Bayernom je Nagelsmann osvojio njemačko prvenstvo 2021./22., ali je iz Lige prvaka ispao u četvrtfinalu nakon eliminacije od Villarreala.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook