Connect with us

Glazba

Luka Nižetić uz novu splitsku ‘himnu’ najavljuje novi album i spektakl na jesen

Objavljeno

on

Luka Nižetić
Luka Nižetić

Luka Nižetić više nego ikad spreman je za nove koncertne i festivalske izazove, a ovih je dana u etere radijskih postaja pustio novi singl “Kad se rodiš usrid Splita” s kojim će nastupiti na ovogodišnjem festivalu u Splitu. Svoje dojmove i planove podijelio je s nama u programu Radio Putokaza, a upravo će Putokaz biti i medijski pokrovitelj velikog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture najavljen za ovu jesen.

Luku smo zatekli u Komiži na otoku Visu, njegovom omiljenom boravištu u kojem, osim redovitog posla, puni baterije za nastupe i kreativan rad, a upravo to je, po njegovim riječima, mjesto koje ne bi mijenjao nizašto na svijetu.

“Naravno, tu je i moj Split, grad koji nema konkurenciju, ali ako je u pitanju priroda i prepuštenost moru onda je to zasigurno Komiža, ovdje je raj na zemlji, nemam nikakvu drugu sintagmu osim te“, kaže Luka.

Iako su sve dosadašnje “himne“ splitskog festivala, odnosno pjesme o Splitu uvijek stvarali i izvodili umjetnici koji nisu iz Splita, u ovoj priči barem je Luka rođeni Splićanin. Autori njegove nove pjesme su Osječani Mario i Branimir Mihaljević, ali Luka Nižetić je taj koji je dao vjerodostojni pečat cjelokupnoj priči koja u njegovoj izvedbi zvuči doista autentično.

“Split je za mene toliko magičan i poseban grad, grad u kojem sam proveo najljepše godine svoga djetinjstva. Urezan je u moj život do te mjere da kada i danas nešto sanjam ti snovi se uvijek odvijaju u stanu na Mertojaku u Splitu i nikada to ne bude neko drugo mjesto“, govori Luka, dodajući kako vjeruje da će ovaj singl postati svojevrsna nova himna svih generacija rođenih u gradu pod Marjanom.

Oglasi

Na jesen novi studijski album i koncert u zagrebačkoj Tvornici

Već sada nakon duže pandemijske pauze Luka putuje i nastupa diljem Hrvatske, a koncerata će ovog ljeta biti u velikom broju. Jedan od njemu važnijih je onaj u Zagrebu u Tvornici kulture koji najavljuje za kraj listopada ove godine i kojem se posebno raduje.

Biti će to, kako je naglasio, proslava dosadašnjeg rada, pet studijskih albuma i svega što je do sada ostvario u karijeri.

“U rujnu izlazi moj novi album ‘Ludilo brale’ koji će na ovom koncertu ujedno imati i promociju, a ja ću se potruditi da cijeli taj događaj odgovara upravo naslovu albuma“, najavio je Luka, dodajući kako će na spomenutom koncertu biti i puno zanimljivih gostiju i raznih iznenađenja.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook