Connect with us

Domovina

Poziv za prijave na financijsku potporu za Hrvate iz dijaspore za 2024. godinu

Objavljeno

on

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je prvi Javni poziv za 2024. godinu, pozivajući zajednice, pojedince i organizacije da se prijave za financijsku potporu. Cilj je jačanje veza i suradnje s Hrvatima izvan domovine, promicanje nacionalnog identiteta, zaštita prava i interesa, kao i podrška kulturnom stvaralaštvu i baštini.

Ovaj poziv otvara priliku za različite kategorije prijavitelja, uključujući neprofitne organizacije, fizičke osobe, kao i ugrožene pojedince iz hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i one koji se vraćaju ili useljavaju iz dijaspore. Važno je napomenuti da se prijave moraju dostaviti i elektroničkim i papirnatim putem, s detaljima i uputama dostupnim na službenoj stranici e-prijave-hrvatiizvanrh.gov.hr.

Svi prijavitelji moraju priložiti Izjavu o točnosti podataka, ovjerenu od strane ovlaštene osobe i, ovisno o kategoriji, određene prateće dokumente koje potvrđuju njihov status i pravne uvjete.

Javni poziv

Dokumentacija se šalje preporučenom poštom na adresu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Zagrebu, s jasnom naznakom za koji je Javni poziv namijenjena.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave, odnosno do 6. ožujka 2024. Za dodatne informacije dostupni su kontakti za različite skupine prijavitelja, s napomenom da će se upiti rješavati po redu primitka.

Oglasi

Za sve detalje, upute i obrasce posjetite službenu stranicu ili se obratite putem navedenih telefonskih brojeva i e-mail adrese za podršku prijaviteljima.

Dodatne informacije mogu se dobiti na adresi e-pošte: programi-projekti@hrvatiizvanrh.hr ili  radnim danom u vremenu od 10:00 do 15:00 sati na brojevima telefona:

Informacije za prijave iz Bosne i Hercegovine
tel: +385(0)1/6444-682

Informacije za prijave pripadnike hrvatske nacionalne manjine
tel: +385(0)1/6444-653

Informacije za prijave iz hrvatskog iseljeništva
tel: +385(0)1/6444-692

Informacije za prijavitelje povratnike/useljenike iz hrvatskog iseljeništva
tel: +385(0)1/6444-673

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook