Connect with us

München

Bavarska od srijede skraćuje izolaciju

Objavljeno

on

@maginnis via Twenty20

Ljudi zaraženi koronom u Bavarskoj od ove srijede moraju biti u izolaciji samo pet dana, dok završni besplatni test nije potreban. Preduvjet za to je razdoblje bez simptoma od najmanje 48 sati.

Ovo je u utorak najavio Ministar zdravstva Klaus Holetschek (CSU). Osim toga, karantena za bliske kontakte potpuno je uklonjena.

Incidencija u Bavarskoj opada

Broj novih zaraženih koronom u Bavarskoj nastavio je lagano opadati. Institut Robert Koch (RKI) dao je u utorak ujutro vrijednost novih infekcija na 100.000 stanovnika tjedno kao 1.218,2. Dan prije sedmodnevna incidencija bila je 1.273,2, prije tjedan dana 1.693.

Zdravstvene vlasti u Bavarskoj su u jednom danu izvijestile o 16.764 novih infekcija koronom i 55 smrtnih slučajeva povezanih s virusom, to proizlazi iz brojki koje odražavaju status RKI kontrolne ploče u 7.30 ujutro.

Holetschek za blagost u kršenju obveznog cijepljenja

Nakon nepoštivanja opće obveze cijepljenja Bavarska želi biti blaža u slučaju kršenja propisa vezanih uz ustanove za zaposlenike u zdravstvenom i socijalnom sektoru.

Oglasi

“U Bavarskoj ćemo biti velikodušni u pogledu sankcija i razmotrit ćemo ne iscrpljivanje saveznog okvira za novčane kazne, već samo njihovo značajno smanjenje”, rekao je ministar zdravstva Klaus Holetschek, prenosi AZ.

Iskoristit ćete svu slobodu koju vam daje zakon.

“Sve drugo ne bi bilo pošteno prema onima koji se dvije godine bore protiv pandemije na prvoj crti bojišnice”, rekao je političar CSU-a. Ipak, Holetschek i dalje vidi šansu za opće cijepljenje. “Većina stanovništva, ali i većina u Bundestagu su za to”, izjavio je.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook