Connect with us

Savjeti

BlaBlaCar: Povoljno putovanje doma

Objavljeno

on

BlaBlaCar

Pronalaženje povoljnog i udobnog načina putovanja iz dijaspore do domovine može biti izazovno. Svi mi koji smo sa Zapadnog Balkana često se susrećemo s ovim problemom kada želimo posjetiti obitelj i prijatelje kod kuće. U ovom vodiču istražujemo kako iskoristiti BlaBlaCar, popularnu platformu za dijeljenje vožnje, kako biste uživali u povoljnim i ugodnim putovanjima natrag kući.

ŠTO JE BLABLACAR?

BlaBlaCar je inovativna online platforma koja povezuje ljude koji putuju u istom smjeru, omogućavajući im da podijele troškove putovanja. Bez obzira jeste li vozač koji nudi slobodna sjedala u svom automobilu ili putnik koji traži prijevoz, BlaBlaCar vam omogućuje da pronađete idealno putovanje prema vašim potrebama.

KAKO FUNKCIONIRA?

Korištenje BlaBlaCar-a je jednostavno. Evo koraka koje trebate slijediti kako biste iskoristili ovu platformu za vaše putovanje:

 1. Registracija: Prvo se morate registrirati na BlaBlaCar-u. Možete se prijaviti putem svojeg Facebook ili Google računa ili izravno stvaranjem BlaBlaCar profila.
 2. Pretraga: Nakon što ste se prijavili, unesite svoje polazište i odredište, datum putovanja i pritisnite “Traži”. BlaBlaCar će vam zatim prikazati dostupne vozače i putnike koji dijele isti smjer.
 3. Odabir vozača ili putnika: Pregledajte profile vozača i putnika, ocjene i recenzije kako biste pronašli najpogodnije suvozače ili vozače za vaše putovanje.
 4. Komunikacija: Kada pronađete odgovarajuću vožnju ili suvozača, koristite BlaBlaCar internu komunikacijsku platformu za dogovor o detaljima putovanja, poput lokacije susreta, vremena polaska i cijene.
 5. Uživajte u putovanju: Nakon što ste dogovorili sve pojedinosti, uputite se na uzbudljivo putovanje i uživajte u druženju ili opuštenosti vožnje.

ZAŠTO IZABRATI BLABLACAR ZA PUTOVANJE IZ DIJASPORE I NATRAG?

 1. Povoljnost: Putovanje iz Njemačke ili Austrije do zemalja Zapadnog Balkana može biti skupo. Međutim, BlaBlaCar vam omogućuje da podijelite troškove s drugim putnicima, čime ćete uštedjeti znatnu količinu novca na gorivu i cestarinama.
 2. Udobnost: BlaBlaCar pruža udobnost vožnje u privatnom automobilu. Možete se opustiti, čitati, razgovarati s drugim putnicima ili jednostavno uživati u pejzažu tijekom putovanja.
 3. Flexibilnost: BlaBlaCar nudi mnoge opcije polaska i odredišta, kao i različite datume putovanja. Možete pronaći vozače ili suvozače koji odgovaraju vašem rasporedu.
 4. Sigurnost: Kako biste osigurali sigurno putovanje, BlaBlaCar nudi sustav recenzija i ocjenjivanja. Pregledavanjem profila vozača ili putnika i čitanjem recenzija drugih korisnika možete odabrati pouzdanu osobu za putovanje.

KAKO ISKORISTITI BLABLACAR ZA PUTOVANJE ?

 1. Planirajte unaprijed: Kako biste osigurali mjesto u željenoj vožnji, preporučuje se da planirate putovanje unaprijed i rezervirate svoje mjesto što je ranije moguće, posebno tijekom vrhunskih sezona putovanja.
 2. Budite komunikativni: Komunikacija je ključna za uspješno putovanje s BlaBlaCar-om. Razmjenite poruke s vozačem ili suvozačem kako biste dogovorili sve detalje i izbjegli nesporazume.
 3. Budite fleksibilni: Budući da putujete s drugim ljudima, uvijek postoji mogućnost da se planovi promijene. Budi fleksibilan i pripremite se za moguće promjene u vremenu polaska ili povratka.
 4. Poštujte pravila: Prilikom putovanja s BlaBlaCar-om, poštujte pravila i dogovorene uvjete. To uključuje nošenje sigurnosnog pojasa, držanje čistoće u vozilu i poštivanje drugih putnika.

ZAKLJUČAK

BlaBlaCar je dobra opcija za udobno i povoljno putovanje. S BlaBlaCar-om možete pronaći suvozače ili vozače sličnih interesa, podijeliti troškove putovanja i uživati u ugodnoj vožnji s novim prijateljima. Bez obzira jeste li u posjetu obitelji ili se jednostavno vraćate kući, BlaBlaCar je solidna i pouzdana opcija za vaš put. Sretan put!

Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook