Connect with us

Rukomet

Hrvatski “navijači” priredili ispade na utakmici protiv Francuske

Objavljeno

on

U utakmici glavnog kola između Francuske i Hrvatske u četvrtak navečer (34:32) hrvatski navijači su napravili prve nevolje na turniru.

Na utakmici u Kölnu hrvatski navijači navodno su bili nezadovoljni suđenjem norveških sudaca Lars Jorum/Havard Kleven. Neposredno prije kraja utakmice čak su i letjeli predmeti prema terenu te je utakmica prekinuta.

Francuska zvijezda zadnjeg terena Nedim Remili za Bild: “Mislim da nas je netko od hrvatskih navijača gađao čašom ili tako nešto. Ali takvi ljudi nam ne trebaju. Izbacite ih van.”

Njegov timski kolega Nicolas Tournat rekao je za “BEIN Sports”: “Bilo je nekih rasističkih komentara. To nas je uznemirilo. Vrijeđali su nas, ali to je to. Tako je to, nažalost, događa se u svim dvoranama.” Navijači koji su pravili nerede sjedili su iza francuske klupe. Također se navodi da je došlo do verbalne svađe između hrvatskih navijača i francuskih igrača.

Sama igra učinila je ljepšu scenu. Jedna momčad je držala tijesnu prednost, ali je na kraju olimpijski pobjednik Francuska ugrabila dramatičnu pobjedu. Iznad svih zablistao je 39-godišnji Nikola Karabatić

Oglasi

Zvijezda Francuske povisila je na 26:22, postigavši ​​svoj 289. (!) pogodak na Europskom prvenstvu – rekord. Ovo postignuće uspio je postići zahvaljujući svojoj majci. Karabatić nakon utakmice: “Prije dvije utakmice mama me pritiskala: ‘Moraš zabiti 8 golova’, rekla mi je. Rekao sam: ‘Mama, prestani, nemoj me pritiskati, ne obraćam pozornost, samo želim pobjeđivati, biti dobar na terenu, biti uz momčad. Također radim dodavanja, igram obranu.”

U drugoj utakmici glavnog kola Francuska će u subotu igrati protiv Islanda, dok će Hrvatska igrati protiv Mađarske. Kompletan raspored Europskog rukometnog prvenstva možete pronaći ovdje.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook