Connect with us

München

Lufthansini letovi iz Minhena za Zagreb tek od svibnja

Objavljeno

on

Letovi iz Minhena za Zagreb preko Lufthanse odgođeni za svibanj

Njemačka Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, odgodila je početak prometovanja na liniji između Zagreba i Minhena za svibanj ove godine.

Iako su letovi ranije planirani od prvog dana ljetnog reda letenja, od početka travnja, Lufthansa je sada prve letove na ovoj liniji prolongirala za mjesec dana, na početak svibnja.

Naime, od 2. svibnja 2022. Lufthansa u prodaji drži svakodnevne letove između Minhena i Zagreba na kojima su najavljeni zrakoplovi tipa A319, s polaskom prije 12 sati iz Minhena, te ranim popodnevnim polaskom iz Zagreba.

Iz izvora unutar kompanije doznajemo kako će u sljedećim danima unutar kompanije biti održani sastanci o mreži odredišta ovog prijevoznika iz Minhena. Kako se radi o feeding liniji, njeno će prometovanje u nadolazećoj ljetnoj sezoni ovisiti o long-haul odnosno prekooceanskim linijama iz odnosno prema Minhenu. U slučaju da Lufthansa odluči većinu letova zadržati iz svog glavnog čvorišta, Frankfurta, velika je vjerojatnost da će letovi između Minhena i Zagreba biti otkazani i ovog ljeta.

Na liniji između Minhena i Zagreba prometuje i hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines. Do kraja siječnja najavljeno je čak 10 letova tjedno sa zrakoplovima tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Kako Lufthansa i Croatia Airlines imaju potpisan code-share ugovor za ovu liniju, redovni letovi dostupni su putnicima i jednog i drugog avioprijevoznika, piše Croatianaviation.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook