Connect with us

Viral

Mostar: Nisu ga pustili u kratkim hlačama, pa im doskočio sa haljinom

Objavljeno

on

Mostarac Safet Semić je navodno u šortsu pošao u jednu ustanovu gdje su mu odmah na vratima rekli da je neprikladno obučen.

Snalažljivi Safet nije otišao po farmerice ili neke druge duge hlače, nego je otišao i kupio haljinu. Naravno, pošto je imao haljinu čija dužina ide ispod koljena, zadovoljio je uvjete za ulazak u ustanovu.

foto: Facebook

Za ulazak u federalne institucije postoji kodeks oblačenja

Ljudi su zbog inata, ili kako bi se u narodu reklo “iz pasjaluka”, spremni da učine bilo što. Jedan od takvih primjera je i Safet Semić iz Mostara.

Kako navodi Oslobođenje on je prije nekoliko dana došao pred zgradu PIO FbiH u Mostaru kako bi riješio neki problem kojeg je imao. S obzirom na vrućine koje vladaju u svim dijelovima zemlje, a posebno u Hercegovini, Semić je pred zgradu PIO FBiH došao u šorcu i majici. Međutim, portir je takvu odjeću smatrao neprikladnom, te mu nije dozvolio da uđe.

Treba napomenuti da zaista postoji kodeks oblačenja pri ulasku u federalne institucije, koji podrazumijeva da muškarci ne smiju dolaziti u kratkim hlačama (šortsevi, bermude, kapri hlače), ili nositi sandale ili papuče. Žene ne smiju dolaziti u kratkim suknjama ili haljinama, koje su previsoko iznad koljena, u majicama sa bretelama i u papučama.

Oglasi
Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook