Connect with us

Njemačka

Njemački građevinari trebaju državnu pomoć

Objavljeno

on

Njemački građevinari trebaju državnu pomoć

Stanogradnji u Njemačkoj prijeti propast, upozorio je sindikat IG Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU), istaknuvši da država mora priskočiti u pomoć i izdvojiti 50 milijardi eura kako bi ublažila pritisak visokih kamatnih stopa i troškova.

“Programi gospodarskih poticaja u proteklom razdoblju bili su prilično uspješni. Sada je ponovo vrijeme da (država) priskoči u pomoć”, rekao je predsjednik Robert Feiger za nedjeljno izdanje visokotiražnog dnevnog lista Bild.

Visoke kamatne stope i nagli rast troškova zaustavili su gradnju u proteklim mjesecima, upozorio je Feiger.

“Stanogradnji prijeti propast”, naglasio je čelnik sindikata. “Iz godine u godinu vlada ne ostvauje cilj o gradnji 400.000 stanova godišnje. Brojke su u graditeljstvu sve slabije – unatoč tome što je stanovnika sve više”.

Stanogradnja i manjak stambenog prostora teme su konferencije koju je u ponedjeljak sazvao kancelar Olaf Scholz, a na dnevnom redu mogli bi biti državni poticaji.

Oglasi

I Njemačka udruga gradova i općina (DStGB) planira na konferenciji zatražiti državnu potporu za sektor: “Treba ubrzati postupke planiranja i dozvola za gradnju stanova, ograničiti troškove gradnje i dodatno ojačati ulaganja”, naveo je čelnik udruge Gerd Landsberg.

Potrebne su porezne olakšice, i za novogradnju i za obnovu postojećih objekata, istaknuo je Landsberg za Bild.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook