Connect with us

Zdravim drumom

OPREZNO S POŠILJKAMA: Omikron se može prenositi i putem pošte

Objavljeno

on

Omikron se moze prenositi postom

Uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara, Kina je upozorila javnost na mogućnost prenošenja zaraze omikronom putem pošte, nakon što je takav slučaj zabilježen u toj zemlji.

Kina poziva stanovnike da nose maske i rukavice kad otvaraju poštu, osobito onu koja dolazi iz inozemstva, nakon što su vlasti izrazile sumnju da je prvi slučaj varijante omikron koji je zabilježen u Pekingu možda stigao u paketu iz Kanade.

Vlasti su obećale da će pojačati dezinfekciju inozemne pošte te i dalje inzistiraju na potpunom cijepljenju poštanskih djelatnika, a građane su zamolili za povećan oprez.

Ovakve mjere opreza dolaze manje od tri tjedna prije otvaranja Zimskih olimpijskih igara, dok nekoliko gradova radi na tome da zaustavi nova izbijanja zaraze koronavirusom, prenosi N1.

Poštu otvarati vani s maskom i rukavicama

“Svedite kupnje inozemnih dobara i pošiljaka na minimum”, priopćila je državna televizija CCTV u postu na društvenim mrežama, poručujući kako se tijekom primopredaje pošiljaka licem u lice treba štititi maskama i rukavicama, a pakete otvarati vani na otvorenom prostoru.

Oglasi

Zdravstvene vlasti rekle su da je osoba zaražena varijantom omikron otvorila paket iz Kanade koji je putovao preko SAD-a i Hong Konga i da prijenos preko paketa “ne može biti isključen.”

Državni poštanski ured u ponedjeljak je izdao obvezu da se sva inozemna pošta mora dezinficirati nakon što stigne u Kinu, a osoblje koje razvrstava i dostavlja inozemnu poštu treba biti cijepljeno s dvije doze cjepiva i boosterom.

Kineska pošta naljepnicama na pošiljkama također podsjeća primatelje inozemne pošte da dezinficiraju njezin sadržaj na vrijeme, a hoće li i ostatak svijeta slijediti ovakve upute ostaje za vidjeti.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook