Connect with us

Bavarska

Cestarina za pakete: Stanovnici Münchena uskoro će plaćati tri eura više po paketu?

Objavljeno

on

Kako bi smanjili promet i emisije, minhenska ekološka udruga “Zeleni grad” zahtijeva naplatu cestarine za pakete. Kome paket stigne na kućna vrata plaćao bi dodatna tri eura.

Dodatna naknada za pošiljke koje se dostavljaju izravno na vaš dom, bez naknade za dostavu do stanice za pakiranje

Kamioni za dostavu obično donose milijune paketa na kućnu adresu. To stvara više prometa i emisija. Münchenska ekološka udruga Green City stoga traži da se ograniči dostavni promet. Ideja Hanna Langfeldera, stručnjaka za mobilnost u Green Cityju: cestarina za pakete. Svatko kome se paket dostavi na kućna vrata trebao bi platiti dodatnu naknadu od tri eura, predlaže Langenfeld. Tko pak kao adresu navede stanicu za pakiranje, trebao bi biti oslobođen cestarine.

Cilj: Manje kombija u stambenim ulicama

Nada se da će doći kraj kombijima koji kruže stambenim ulicama. Umjesto toga, dostavne službe bi veliki dio paketa istovarale u paketnim stanicama. “Trebalo bi ih rasporediti po četvrtima poput otoka za reciklažu.” Za velike pošiljke, trgovac bi također mogao platiti naknadu, predlažu iz udruge.

Zeleni i SPD odbijaju dodatne troškove

Međutim, građani Münchena ne trebaju se bojati da će se paketna cestarina uskoro primijeniti. Zeleni su kritični prema tome kako bi se takva naknada mogla provesti na općinskoj razini, kaže voditeljica parlamentarne skupine Mona Fuchs. SPD pak odbacuje dodatne troškove za München: “Dostava paketa ne bi trebala biti skuplja nego drugdje”, kaže SPD-ov stručnjak za mobilnost Nikolaus Gradl.

Fuchs i Gradl ističu da ipak žele dostavni promet učiniti klimatski prihvatljivijim. Na primjer, logistički centar za teretne bicikle izgradit će se u Viehhofu. Tamo bi dobavljači trebali pretovariti pakete iz kamiona na teretne bicikle.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook