Connect with us

Glazba

Rolling Stonesi predstavili novi album ‘Hackney Diamonds’

Objavljeno

on

Rolling Stones

Rolling Stonesi su u srijedu u kazalištu Hackney Empire u Londonu predstavili “Hackney Diamonds”, svoj prvi album originalne glazbe nakon 18 godina i prvi nakon smrti bubnjara Charlieja Wattsa koji je svirao na dvije pjesme s albuma.

Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood – preživjela jezgra 61-godišnjeg benda – pojavili su se na pozornici londonskog kazališta kako bi razgovarali o albumu, a nakon toga je premijerno emitiran videospot singla “Angry” na kojem se pojavljuje glumica Sydney Sweeney.

Frontmen Jagger (80) rekao je da je bend “prilično nabrijan” na snimanje nove glazbe. “Svaki dan smo prolazili kroz dvije ili tri pjesme, tako da smo održavali dobro raspoloženje”, rekao je Jagger nakon predstavljanja koje se prenosilo uživo. Album ima suvremeni zvuk, s mješavinom rocka, balada, dancea i countryja, dodao je.

Richards, čije je partnerstvo s Jaggerom u pisanju pjesama jedno od najtrajnijih i najuspješnijih u rocku, rekao je da je Wattsova smrt 2021. potaknula bend na snimanje nove glazbe. “Mislim da smo zbog Charliejeva odlaska osjećali da još uvijek postojimo, i da bismo i dalje trebali zadržati svoj identitet, i da bismo trebali još uvijek govoriti ‘Hej, pa to je samo rock’n’roll. A mi smo još uvijek tu’”, rekao je 79-godišnji Richards.

Bivši basist Bill Wyman, novi bubnjar Steve Jordan, bivši Beatle Paul McCartney i Stevie Wonder sudjelovali su u albumu, objavili su članovi benda.

Oglasi

Wood je rekao da je McCartney, koji je svirao bas na jednoj pjesmi, bio “oduševljen” snimanjem s bendom, koji je bio konkurent Beatlesima po svom utjecaju na rock glazbu 1960-ih.

Album s 12 pjesama

Album s 12 pjesama producirao je nagrađivani producent Andrew Watt, a sniman je na raznim lokacijama, uključujući London, Los Angeles i Nassau.

Trojica Stonesa – svi odjeveni u crno – stigla su u londonskom taksiju ukrašenom slavnim logom benda s jezikom i usnama. Jagger je platio ulaznicu u gotovini.

“Ne želim biti tvrdoglav, ali ne bismo izdali ovaj album da nam se stvarno nije svidio”, rekao je Jagger voditelju američkog talk showa Jimmyju Fallonu na pozornici.

Obožavatelji su čekali objavu novog albuma otkako se prošli mjesec u lokalnim novinama pojavio tajanstveni oglas, s referencama na neke od najvećih pjesama Stonesa i naziv nove ploče.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook