Connect with us

Bavarska

Veliki taxi-kaos u Münchenu: Zašto vozači posežu za ilegalnim rješenjem?

Objavljeno

on

München se suočava s velikim izazovima u vezi s taxi prijevozom, nakon što je omiljeni taxi hotspot na Bayerstraße uklonjen. Novi izdvojeni položaj, nazvan “Pfefferstand”, izazvao je nezadovoljstvo među taksistima. Njihova nezadovoljstva proizlaze iz činjenice da je novi položaj skriven i da su ulice uske, što uzrokuje gužve i probleme.

Prošlog prosinca Deutsche Bahn je otkazao mjesta za taksije na Bayerstraße, a taksisti su bili prisiljeni napustiti tu lokaciju do 12. veljače. Od tada su taksisti smješteni na novo mjesto, Pfefferstand, koje služi kao privremeni izdvojeni položaj. Međutim, taksisti su nezadovoljni jer se novi položaj pokazao nepraktičnim i izazvao gužve na malim ulicama oko glavnog kolodvora.

Taksisti su zabrinuti zbog problema koje novi položaj stvara za putnike, posebno starije osobe i osobe s otežanom pokretljivošću. Lokacija je teško dostupna, a promjene u organizaciji taxi stanica nisu bile dovoljno jasno komunicirane putnicima. Unatoč naporima Deutsche Bahna da postavi upozoravajuće oznake, taksisti očekuju još veće poteškoće i konfuziju među putnicima.

Prekasno uključeni u proces

Taxi München eG i Grad München zajedno su pregledali sve ulice oko glavnog kolodvora kako bi pronašli alternativne lokacije za taxi stanice. Međutim, taksisti tvrde da ih nisu pravovremeno uključili u proces donošenja odluka o premještanju, a sada su suočeni s neprijatnim uvjetima rada i gubicima u poslovanju.

Unatoč problemima koje novo rješenje donosi, taksisti priznaju da u trenutačnoj situaciji oko glavnog kolodvora možda nema boljeg rješenja. Nadaju se da će se stvari smiriti nakon početnog kaosa, ali ističu potrebu za boljim planiranjem i konzultacijama s taksistima prije donošenja sličnih odluka u budućnosti.

Oglasi

Taksisti su prisiljeni sve više preuzimati putnike, koji ih pozovu, direktno ispred ulaza na glavni kolodvor. Budući da tu sada nema taxi stajališta, moraju upaliti sva četiri žmigavca kao upozorenje i ilegalno primiti putnike dok automatski remete ostali saobraćaj.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook