Connect with us

Njemačka

Verdi poziva osoblje Lufthanse na trodnevni upozoravajući štrajk

Objavljeno

on

U okviru sindikalnog spora u Lufthansi, sindikat Verdi povećava pritisak pokretanjem novog trodnevnog štrajka od srijede. Putnici zračnog prijevoza ovoga puta vjerojatno neće biti značajno pogođeni radnim obustavama.

U Lufthansi će se od srijede ponovno štrajkati: Zaposlenici određenih tvrtki unutar koncerna pozvani su na trodnevni upozoravajući štrajk do petka, objavio je sindikat Verdi u utorak navečer u Berlinu. Međutim, utjecaj na zračni promet vjerojatno će biti minimalan.

Putnički letovi neće biti pogođeni

Štrajk u ovom sindikalnom sporu obuhvaća zaposlenike i pripravnike Lufthansa Technika, Lufthansa Aviation Training i Lufthansa Technical Training, priopćeno je iz Verdija. Zaposlenici Lufthansa Technik Logistik i Lufthansa Technik Logistik Services pridružit će se štrajku u različito vrijeme, ovisno o lokaciji.

Prema informacijama iz Verdija, putnički letovi ne bi trebali biti pogođeni štrajkom ovoga puta. Stoga će opseg radne obustave biti manji, a očekuju se minimalni prekidi u teretnom i putničkom prometu.

Prošlog tjedna, osoblje na tlu štrajkalo je gotovo cijeli jedan dan, tada su tisuće Lufthansinih letova širom Njemačke bili otkazani. Samo u najvećem čvorištu, Frankfurtu, otkazano je oko 700 letova.

Oglasi

Verdi odbacuje ponudu Lufthanse

Verdi je nedavno odbio novu ponudu Lufthanse nakon dvodnevnih pregovora o kolektivnom ugovoru. Lufthansa je ponudila novi, dodatno poboljšani prijedlog nakon nedavne serije upozoravajućih štrajkova osoblja na tlu. “Ponovno smo napravili veliki korak prema Verdiju i njihovim zahtjevima i predstavili novu, poboljšanu ponudu”, nedavno je izjavio direktor osoblja Michael Niggemann. Prema tome, prvo od dva planirana povećanja plaća od 4 posto, prvotno zakazana za prosinac ove godine, pomaknuta su na ožujak. Osim toga, bonus za nadoknadu inflacije od 3.000 eura bio bi brže isplaćen.

Sindikat kritizira da se temeljni zahtjev od 12,5 posto, barem 500 eura mjesečno više, ne ispunjava ni u novoj ponudi, a čija bi, opet, realizacija trajala dvostruko duže u usporedbi s prvotnim zahtjevom. Peta runda pregovora planirana je za 13. i 14. ožujka.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook