Connect with us

Svijet

Više od 300 milijuna djece živi u ekstremnom siromaštvu

Objavljeno

on

Pandemija covida-19 snažno je usporila borbu protiv siromaštva kod najmlađih te 333 milijuna djece još uvijek živi u uvjetima ekstremnog siromaštva, stoji u izvješću UNICEF-a i Svjetske banke.

UN-ova agencija upozorava da svako šesto djece u svijetu živi s manje od 2,15 dolara dnevno te navodi da bi 30 milijuna djece bilo izašlo iz siromaštva da nije bilo pandemije.

“Teške krize kao posljedice covida-19, ratova, klimatskih promjena i gospodarskih šokova su zaustavile napredak i ostavile milijune djece u ekstremnom siromaštvu”, rekla je generalna direktorica UNICEF-a  Catherine Russell.

“Svijet u kojem 333 milijuna djece žive u ekstremnom siromaštvu, lišeni ne samo najosnovnijih potreba, već i dostojanstva, životnih prilika i nade, je jednostavno nedopustiv””, dodala je.

Ekstremno siromaštvo pogađa čak 40 posto djece u subsaharskoj Africi.

Iako se u ostalim područjima svijeta posljednjih godina bilježi pad dječjeg siromaštva, subsaharska Afrika ima veliki porast, ponajprije zbog galopirajućeg demografskog rasta, pandemije i katastrofa uzrokovanim klimatskim promjenama.

Oglasi

Luis Felipe Lopez-Calva, direktor Svjetske banke za pitanja siromaštva i jednakosti je rekao da se tu djecu ne smije napustiti.

“Okončanje siromaštva djece je politički izbor”, rekao je Lopez-Calva.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook