Connect with us

Atrakcije

Englischer Garten je najljepši i najveći park u Njemačkoj

Objavljeno

on

Minhenski Englischer Garten (Engleski vrt) nije samo najveći gradski park u Njemačkoj (pokriva površinu od 910 hektara), on je i jedan od najljepših u državi. Prirodno raspoređene skupine drveća i biljaka pružaju različite i često izmjenljive poglede, a devet kilometara vijugavih potoka i umjetno jezero upotpunjuju dojam prirodnog krajolika.

Dizajniran 1785. godine kao vojni vrt, Englischer Garten privlači šetače, trkače i bicikliste na svojih 78 kilometara staza. Ovo je također ugodno mjesto za sunčanje i piknik, a kada je grickanje i piće u pitanju možete navratiti i u Chinesischen Turm (Kineski toranj), 25 metara visoku pagodu.

Godine 1972. na otoku na južnom kraju vrta izgrađen je japanski vrt kao doživljaj autentične čajanke, dar u čast Olimpijskih igara održanih te godine u Münchenu. Park također sadrži Bavarski nacionalni muzej s predivnom zbirkom srednjovjekovnih njemačkih skulptura i tapiserija, te Bavarsku državnu arheološku zbirku koja prikazuje lokalne pretpovijesne artefakte.

Kuriozitet u parku je Eisbachwelle, val nastao izlaskom rijeke Eisbach iz svog podzemnog toka. Mnoštvo građana i turista ovdje se okuplja kako bi gledali vratolomije surfera, no osim za iskusne surfere ova atrakcija je uglavnom za gledanje jer za početnike može biti i opasna.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook