Naslovnica Gastro patrola GASTRO PATROLA: Slavonka u tapas baru Tio München

GASTRO PATROLA: Slavonka u tapas baru Tio München

Slavonski tapasi u Münchenu

Tio bar Muenchen
foto: Putokaz.eu

Tio bar je prvi lokal koji nije “naš” u Gastro patroli, a to je ujedno i znak kako smo krenuli s istraživanjem zanimljivih mjesta koja nisu nužno u vlasništvu naših ljudi. Tako smo otkrili i ovo super zanimljivo mjesto.

Tio bar sam upoznao tako što sam prvo upoznao Tihanu. Tihana Špingler profesionalna je kuharica i to vrhunska! Već šest godina je u Njemačkoj i svoje kreacije sada priprema u simpatičnom tapas baru Tio koji se nalazi u Thereseinstr. 134 u Münchenu.

Tihana je Slavonka koja dolazi iz Cerne, a za sebe kaže kako nije klasična kuharica, te da voli eksperimentirati s namirnicama smišljajući uvijek nešto novo što se može naći na meniju.

Kada za nekoga kažete da kuha i da dolazi iz Slavonije očekujete nešto posve drugo od onoga što smo mi probali.

Tio se deklarira kao tapas bar koji sve radi na bazi ekoloških i svježih namirnica. To ponekad može biti mukotrpan proces, no rezultati su više nego dobri.

Za vrijeme ovog posjeta prepustili smo se domaćinima i njihovim preporukama. Većina ponude je veganski orijentirana, ali možete pronaći i mesna jela.

Prije svakog jela je red i popiti nešto pa smo započeli s odličnim koktelima koje nam je pripremio Alex, jedan od dvojice vlasnika, dok je drugi, Mitch, pipremao hranu. Mene je dopao interesantan Eleonora sour s bourbonom i baš je bio odličan uvod.

TIO München, GASTRO PATROLA: Slavonka u tapas baru Tio München
Eleonora sour cocktail

Iako nismo naručili, na stolu nam se pojavila bučina juha koja je definitivno najbolja koju sam probao do sada. Konzistencija, okusi su sjeli na želudac razgaljen bourbonom.

TIO München, GASTRO PATROLA: Slavonka u tapas baru Tio München
Bučina juha

Menu u Tio baru nije velik ali je pomno odabran. Kada restoran ima manji menu obično je posvećen onome što radi. I to što imaju rade dobro.

Odlučio sam se za Cubano sandwich koji dolazi uz super ukusni pommes. Cubano sandwich je formiran od bio svinjetine, cheddara, krastavaca, šunke i koriandera i premda se radi o sendviču odlično je jelo koje će zadovoljiti svakog sladokusca. Hrskavo pecivo i ukusan sos su samo šlag na tortu ovog odličnog jela.

TIO München, GASTRO PATROLA: Slavonka u tapas baru Tio München
Cubano sandwich

Falafel bowl je rapsodija okusa i premda je vegansko jelo vrlo je pomno izbalansirano i nikada ne znate što vas ispod narednog sloja čeka.

TIO München, GASTRO PATROLA: Slavonka u tapas baru Tio München
Falafel bowl

Sve smo to zalili odličnim portugalskim vinom a karakteristika vina koja služe u Tio baru je ta da su bez konzervansa i doista imaju sjajan okus. Drugačiji.

Cijene su sasvim prihvatljive. Najskuplje jelo (Cubano sandwich) košta 16 eura što je za München sasvim pristojno. Falafel bowl košta 10 eura a pola litre Augustinera 4 eur. Vrlo korektno za ono što dobijete zauzvrat.

Tio bar bih preporučio svakome a naročito onima koji vole svježe, bio, organsko no prvenstveno nešto novo, egzotično. Omjer cijene i kvalitete je odličan. Sam bar zrači ugodnom atmosferom i vidi se da je u cijeli proces uloženo puno ljubavi. Mi se svakako veselimo sljedećem susretu.

Tío

Theresienstraße 134

80333 München

tel: +4989/24591125

http://tiobar.de/

mail: info@tio-bar.de

Prethodni članakBMW LANDSHUT: Instandhalter (m/w/d) Elektrik für einen Automobilhersteller
Sljedeći članakCIJENE NAJMA U MÜNCHENU: Je li dosegnut vrhunac?