Connect with us

Gastro patrola

Tapas bar Tío u rukama kreativne Slavonke

Objavljeno

-

Tio bar je prvi lokal koji nije “naš” u Gastro patroli, a to je ujedno i znak kako smo krenuli s istraživanjem zanimljivih mjesta koja nisu nužno u vlasništvu naših ljudi. Tako smo otkrili i ovo super zanimljivo mjesto, a tamo smo naletjeli i na našu Slavonku.

Tio bar smo otkrili nakon što smo upoznali Tihanu Špingler, profesionalnu kuharicu i to vrhunsku! Već šest godina je u Njemačkoj i svoje kreacije sada priprema u simpatičnom tapas baru Tio koji se nalazi u Thereseinstr. 134 u Minhenu.

Tihana je Slavonka koja dolazi iz Cerne, a za sebe kaže kako nije klasična kuharica, te da voli eksperimentirati s namirnicama smišljajući uvijek nešto novo što se može naći na meniju.

Kada za nekoga kažete da kuha i da dolazi iz Slavonije očekujete nešto posve drugo od onoga što smo mi probali.

Oglas

Tio se deklarira kao tapas bar koji sve radi na bazi ekoloških i svježih namirnica. To ponekad može biti mukotrpan proces, no rezultati su više nego dobri.

Za vrijeme ovog posjeta prepustili smo se domaćinima i njihovim preporukama. Većina ponude je veganski orijentirana, ali možete pronaći i mesna jela.

Prije svakog jela je red i popiti nešto pa smo započeli s odličnim koktelima koje nam je pripremio Alex, jedan od dvojice vlasnika, dok je drugi, Mitch, pipremao hranu. Nas je dopao interesantan Eleonora Sour s bourbonom i baš je bio odličan uvod.

Eleonora Sour cocktail

Iako nismo naručili, na stolu nam se pojavila bučina juha koja je definitivno najbolja koju smo probali do sada. Konzistencija, okusi su sjeli na želudac razgaljen bourbonom.

Bučina juha

Menu u Tio baru nije velik ali je pomno odabran. Kada restoran ima manji menu obično je posvećen onome što radi. I to što imaju rade dobro.

Odlučili smo se za Cubano Sandwich koji dolazi uz super ukusni pommes. Cubano Sandwich je formiran od bio svinjetine, cheddara, krastavaca, šunke i koriandera i premda se radi o sendviču odlično je jelo koje će zadovoljiti svakog sladokusca. Hrskavo pecivo i ukusan sos su samo šlag na tortu ovog odličnog jela.

Cubano sandwich

Falafel Bowl je rapsodija okusa i premda je vegansko jelo vrlo je pomno izbalansirano i nikada ne znate što vas ispod narednog sloja čeka.

Falafel bowl

Sve smo to zalili odličnim portugalskim vinom a karakteristika vina koja služe u Tio baru je ta da su bez konzervansa i doista imaju sjajan okus. Drukčiji.

Cijene su sasvim prihvatljive. Najskuplje jelo (Cubano Sandwich) košta 16 eura što je za Minhen posve pristojno. Falafel Bowl košta 10 eura a pola litre Augustinera 4 eura. Vrlo korektno za ono što dobijete zauzvrat.

Oglas

Tio bar bismo preporučili svakome, posebice onima koji vole svježe, bio, organsko no prvenstveno nešto novo, egzotično. Omjer cijene i kvalitete je odličan. Sam bar zrači ugodnom atmosferom i vidi se da je u cijeli proces uloženo puno ljubavi. Mi se svakako veselimo sljedećem susretu.

Tío

Theresienstraße 134

80333 München

tel: +49 89 2459 1125

Oglas

http://tiobar.de/

mail: info@tio-bar.de

Oglas

Radio Putokaz Live stream

Oglas

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglas

S&P Auto Service

Blog

Oglas

Facebook