Connect with us

Gastro patrola

Nepal Haus za ljubitelje nešto drugačije kuhinje

Objavljeno

-

U još jednoj Gastro patroli donosimo impresije iz zanimljivog restorana koji priprema specijalitete iz dalekog Nepala, a možete ga posjetiti u Minhenu.

Bogatstvo gastro ponude u velikom gradu nudi širok izbor i mogućnost kušanja nacionalne kuhinje raznih zemalja. Tradicionalno naviknuti na klasičnu kuhinju Balkana ili Njemačke teško se odvažimo probati nešto novo. Ipak, to s nama nije slučaj.

Ovoga puta izbor je pao na Nepal Haus, kako i samo ime kaže pripremaju specijalitete iz Nepala. Restoran se nalazi u neposrednoj blizini Ostbahnhofa i nije ga teško naći. Lokal podsjeća na lokalne birtije u Slavoniji, asketski je uređen sa detaljima koji predstavljaju kulturu zemlje vlasnika ovog mjesta.

Za piće smo odabrali autentično pivo iz Nepala koja imaju interesantna imena. Odabrali smo Gurku. Pivo ima sasvim prolaznu ocjenu.

Oglas
Nepalsko pivo

Veliki dio kuhinje čine varijacije na azijske teme. Momo je knedla u nepalskom stilu punjena mljevenim mesom u tijestu od brašna, u različitim oblicima i kuhana na pari. Probali smo vegansku opciju i vrlo je ukusno.

Momo knedle

Za glavno jelo smo odlučili isprobati specijalitet kuće Nepal Haus Khana set u kojem se pored janjetine nalaze brojni dodaci poput juhe od leće, Basmati riža , Achar i više vrsta povrća.

Hrana im je dosta začinjena i ljuta. No ne u mjeri da se ne može jesti nego onako kako baš treba. Zamjerka ide na količinu mesa u porciji koja je dosta skromna. Fora za probati, ali imaš neki dojam da si trebao dobiti više.

Nepal Hais Khana set

Pored svakog jela u jelovniku imate oznake za ljutinu pa se po njima možete i ravnati. Cijene su umjerene, adekvatne prosjeku u Minhenu.

Badam sadeko

Sve u svemu ukupni dojam je pozitivan. Atmosfera i suluga pristojni. Interesantni začini i okusi, no za probati jednom i posve dosta.

Oglas

Radio Putokaz Live stream

Oglas

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglas

S&P Auto Service

Blog

Oglas

Facebook