Naslovnica Gastro patrola GASTRO PATROLA: Nepal Haus München

GASTRO PATROLA: Nepal Haus München

Okusi Nepala u Münchenu

Nepal haus München speise

U nastavku naše Gastro Patrole donosimo impresije iz zanimljivog restorana koji priprema specijalitete iz dalekog Nepala.

Bogatstvo gastro ponude u velikom gradu nudi širok izbor i mogućnost da probate nacionalne kuhinje raznih zemalja. Tradicionalno naviknuti na klasičnu kuhinju Balkana ili Njemačke teško se odvažimo probati nešto novo. To sa nama nije slučaj.

Ovoga puta izbor je pao na Nepal Haus, kako i samo ime kaže pripremaju specijalitete iz Nepala. Restoran se nalazi u neposrednoj blizini Ostbahnhofa i nije ga teško naći. Lokal podsjeća na lokalne birtije u Slavoniji, asketski je uređen sa detaljima koji predstavljaju kulturu zemlje vlasnika ovog mjesta.

Za piće smo odabrali autentično pivo iz Nepala koja imaju interesantna imena. Ja sam uzeo Gurku. Pivo ima sasvim prolaznu ocjenu.

Nepal Haus München, GASTRO PATROLA: Nepal Haus München
Nepalsko pivo

Veliki dio kuhinje čine varijacije na azijske teme. Momo je knedla u nepalskom stilu punjena mljevenim mesom u tijestu od brašna, u različitim oblicima i kuhana na pari. Probali smo vegansku opciju i veoma je ukusno.

Nepal Haus München, GASTRO PATROLA: Nepal Haus München
Momo knedle

Za glavno jelo sam odlučio da probam specijalitet kuće Nepal Hais Khana set u kojem se pored janjetine nalaze brojni dodaci pooput juhe od leće, Basmati riža , Achar i više vrsta povrća. Hrana im je dosta začinjena i ljuta. No ne u mjeri da se ne može jesti nego onako kako baš treba. Zamjerka ide na količinu mesa u porciji koja je dosta skromna. Fora za probat ali imaš neki dojam da si trebao dobiti više.

Nepal Haus München, GASTRO PATROLA: Nepal Haus München
Nepal Hais Khana set

Pored svakog jela u jelovniku imate oznake za ljutinu pa se po njima možete i ravnati. Cijene su umjerene, adekvatne prosjeku u Münchenu.

Nepal Haus München, GASTRO PATROLA: Nepal Haus München
Badam sadeko

Sve u svemu ukupni dojam je pozitivan. Atmosfera i suluga pristojni. Interesantni začini i okusi no za probati jednom i sasvim dosta.

Prethodni članakPOLIKLINIKA DR. ŠTIMAC: Centar dentalnog zdravlja
Sljedeći članakPOPUŠTANJE MJERA U BAVARSKOJ: Söder najavio olakšice